DEVA PARTİSİ 3 DİLDEN SORDU

DEVA PARTİSİ 3 DİLDEN SORDU

DEVA Partisi Hasankeyf İlçe Başkanlığı, ilçe merkezinde düzenlediği basın açıklaması ile Hasankeyf’te TOKİ tarafından yapılan 29 konutun gerçek hak sahiplerine verilmesi gerektiğini belirtti.
 
DEVA Partisi Hasankeyf İlçe Başkanı Mehmet Emin Bulut tarafından Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak okunan basın açıklamasında “Geçtiğimiz hafta Hasankeyf’te TOKİ tarafından satışa çıkarılan 29 konut için önce açık artırma usulü ile satışa çıkarılacağı duyurusu yapıldı. Gerçek hak sahiplerinin itirazı üzerine satış duyurusu iptal edilip, satış işlemleri durduruldu.
 
Bunu fırsat bilen iktidar yöneticileri ve siyasetçileri hemen devreye girip, bu konutları peşkeş çekmeye çalıştılar. DEVA Partisi Hasankeyf İlçe Başkanlığı olarak bu usulsüzlüğü kamuoyuna defalarca duyurduk. Burada tüm Hasankeyf halkı adına bir kez daha ses veriyoruz. Yetimlerin, öksüzlerin, fakir, fukaranın, şehit ve gazilerin hakkı olan bu 29 TOKİ konutunun hak sahiplerine verilmesini talep ediyoruz.
 
Konutların hak sahiplerine verilmemesi durumunda tüm yasal yolların kullanılmasına öncülük edeceğiz; vatandaşımızın destekçisi ve olayın takipçisi olacağız. Hasankeyf de Hasankeyfliler de sahipsiz değil. Yerel yöneticiler her konuda adil olmalıdır. Bu kadim kentin temel sorunları ile ilgilenmeli, haftada bir gün içme suyu sorunu olan ilçenin su sorunu ve altyapı ile üst yapı sorunlarını bir an önce gidermek ile ilgilenmelidirler. Hasankeyf kimsenin keyfi kararlar ile yönetebileceği bir yer değil. Bu kentte yapılacak olan usulsüzlüklerin karşısında tüm DEVA Partisi kadroları ile sonuna kadar dimdik duracağız. T
 
arih bu aziz şehre ihanet edenleri unutmadı, unutmayacak. Tıpkı en gözde iş yerlerini kendilerine ve yakınlarına parselleyenleri, ilçe sakinlerine verilen yüzlerce sözleri, kadim kentimizi koruyacağı konusunda yalan söyleyenleri unutmadığımız gibi. Hasankeyflilerin hak ve hukukunu sonuna kadar savunuyor ve savunmaya devam edeceğiz. Hasankeyf'i sahipsizliğe ve ümitsizliğe sevk edenlerin, her türlü hak gaspını meşru görenlerin karşısında halkımız ile birlikte olacağız” İfadeleri kullanıldı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler