Diril çiftinin akıbetini sordular

Diril çiftinin akıbetini sordular

 
İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınları tarafından ‘Kayıplar Bulunsun, Failler yargılansın’ sloganıyla gerçekleştirilen oturma eylemlerinin 512’incisi gerçekleştirildi.
 
Gülistan caddesinde bir araya gelen kayıp yakınları ve İHD Şubesi üyeleri, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya köyünde 8 Ocak 2020’de ortadan kaybolduktan 70 gün sonra cenazesi bulunan Şimoni Diril’in fail ya da faillerini ve 739 gündür haber alınamayan eşi Hürmüz Diril’in akıbetini sordu. Kayıp yakınları ve İHD’liler, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” yazılı pankart açıp, kayıpların fotoğrafının taşıdı. İHD Şube Yöneticisi Avukat Yunus Bağış, kayıpların akıbetini sormaya devam ettiklerini belirterek, “90’lı yıllarda başlayıp günümüze kadar tüm ağırlığıyla devam eden faili meçhullere, gözaltında kayıp ve işkencelere, köy yakmalara, zorunlu göçlere ve ağır yaşam hakkı ihlallerine sırt çevirmeden sorumluluklarımızın bilinciyle mücadele etmeye devam edeceğiz.
 
Gözaltında kayıplara karşı mücadele yürüten bizler, hakikat adına, adalet adına, vicdan ve insanlık onuru adına mücadelemizden asla vaz geçmeyeceğimizi, bizlerden koparılan canlarımızın hesabını sormaya devam edeceğimizi, kalbimizden, bedenimizden, ruhumuzdan kopartılarak kaybedilen kayıp insanlarımız bulununcaya ve failleri yakalanıp cezalandırılıncaya dek bu eylem ve etkinliklerimizden asla vaz geçmeyeceğimizi buradan bir kez daha yineliyoruz” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler