Eczane Teknikerlerine ‘İkramiye Verilsin’ Talebi

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet, Batman Eczane Teknisyenleri Derneği’ni (BET DER) ziyaret etti.

Durmaz ve beraberindeki heyeti, dernek başkanı Abdullah Ekin ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Durmaz, bir bütün olarak eczane çalışanlarının önemli bir hizmet icra ettiklerini ve hizmetlerinin karşılığını tam manasıyla almaları gerektiğini ifade etti.

“Pandemiyle mücadelede en ön safta yer aldılar”

Sağlık çalışanlarının pandeminin başladığı günden bugüne büyük bir fedakârlık örneği gösterdiğini vurgulayan Durmaz, “Covid-19 pandemi sürecinde sağlıkçılar büyük fedakarlıklar sergiledi. Eczane hizmetlerinde çalışanlar da aynı şekilde bu süreçte fedakarlıklar yaparak pandemiyle mücadelede en ön safta yer aldılar. Ancak, eczane teknikerleri bu süreçte devletin sunmuş olduğu imkanlardan faydalanamadılar.” ifadelerini kullandı.

“Eczane teknikerlerine de ikramiye verilmelidir”

Eczane hizmetlerinde çalışan teknikerlerin birinci derece sağlık çalışanları olduğunu belirten Durmaz, şunları söyledi:

“Özel sektörde çalışıyorlar ancak birinci derecede sağlık çalışanları statüsünde oldukları için kendilerine de devlet tarafından ikramiye verilebilirdi. Bir düzenleme yapılıp eczane teknikerlerine de ikramiye verilmelidir. Çünkü eczane teknikerleri, birinci basamak sağlık çalışanları statüsündedir. Umarım, bu çağrımız yetkilileri harekete geçirir ve eczane hizmetlerinde çalışanların beklentileri karşılanmış olur.”

HÜDA PAR heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren BET DER Başkanı Ekin, Durmaz ve heyetine teşekkür etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler