EĞİTİM-SEN, ‘5 EKİM GÜNÜ’NÜ KUTLADI

EĞİTİM-SEN, ‘5 EKİM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Eğitim Enternasyonali’ne üye yüzden fazla ülkedeki eğitim emekçileri ile birlikte her yıl 5 Ekimde Öğretmenler Gününü kutlayan Eğitim-Sen, üyeleriyle birlikte gece düzenledi. Kutlamaya Yüzlerse eğitim emekçisinin yanı sıra, İlimizdeki Demokrasi Platformu üyesi Sendika ve Meslek odalarının yönetim kurullarından temsilcileri katıldı.

Açılış Saygı duruşu ile başladı. Daha Sonra açılış konuşmasını Yapan Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Nureddin Şimşek; Katılımcıları selamlayarak ve Pandemi koşullarında hayatını kaybeden eğitim emekçilerin yad ederek konuşmasına başladı.  Şimşek “Tam zamanlı yüz yüze eğitimin nitelikli bir şekilde yürütülebilmesi için eğitim-öğretim ortamlarının eğitim emekçileri, öğrenciler ve veliler açısından sağlıklı ve güvenli olması için gerekli tedbirleri alamamanın faturası, büyük bir fedakarlıkla tıka basa dolu sınıflarda öğrencilerine ulaşmaya çalışan, öğrencilerinin hayatlarında bir fark yaratmaya çalışan öğretmenlere kesilmek isteniyor. Bu hafta ülke geneli sendikamıza ulaşan vaka sayılarına göre, okullarda temaslı ve pozitif öğretmen sayısı 522, temaslı ve pozitif öğrenci sayısı 5305, temaslı ve pozitif personel sayısı 15 olmuştur.

Kapanan sınıf sayısı 1736’dir.Bizlere aktarılmayan vakalar sayıları da düşünüldüğünde vaka sayılarının çok daha fazla olduğu kuşkusuzdur” dedi. Eğitim alanındaki diğer sorunlara da değinen Şimşek, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Akabinde müzik eşliğinde gece devam etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler