“EĞİTİMDEKİ SIKINTILAR ÇÖZÜLECEK”

“EĞİTİMDEKİ SIKINTILAR ÇÖZÜLECEK”

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, 2021-2022 yılı eğitim-öğretim döneminde okullardaki eksiklik ve sorunlarla ilgili sorulara cevap verdi.

Konuşmasının başında velilere seslenen Kurtaran, özellikle hijyen, mesafe ve temizlik konusunda öğretmenlere, okul yönetimlerine yardımcı olmalarını, bu konuda öğrencileri bilinçlendirmelerini istedi. Bir buçuk yıl aradan sonra yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerin okula uyum konusunda sorun yaşayabileceklerini vurgulayan Kurtaran, uyum sağlama konusunda veli-eğitimci iş birliğinin önemine temas etti. Basın mensuplarının okullardaki sorunlarla ilgili gündeme getirdikleri konular hakkında açıklamalarda bulunan Kurtaran, "Pandemiden ötürü bazı sorunlar yaşıyoruz. Bu sorunların giderilmesi için Bakanlığımızın, Batman Valiliğinin ve ilgili diğer kurumların da yardımıyla ciddi çalışmalar içerisinde bulunuyoruz" dedi.

Dışardan kaynak kitapların aldırtıldığı, bağış adı altında para toplandığı ve okul servisleri konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığını kaydeden Kurtaran, onarılan okulların bitirilememesinden ötürü öğrencilerin mağdur olduğu, temizlik ve güvenlik personeli yetersizliğinden dolayı çocukların temiz olmayan ortamlarda eğitim gördüğü gibi velilerden gelen şikâyetlerin çözümü için gayret sarf ettiklerini belirtti. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler