EKMEN “İŞKENCE SIRADANLAŞTIRILAMAZ”

EKMEN “İŞKENCE SIRADANLAŞTIRILAMAZ”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, partinin kurucu üyelerinden M. İkbal Seyda ve Batman İl Başkanı Melik Müjdeci ile birlikte Batman’ın Kozluk ilçesinde bağlı Tımok (Gümüşörgü) köyünde işkence iddiası ile gündeme yansıyan Yahya Karataş’ı İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi’nde ziyaret etti.
 
İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi Başkanı Devran Yıldız ve yönetiminin de bulunduğu ziyarette konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, “Suçu ne olursa olsun bir insanın başına çuval geçirmek ve işkence, kötü muamele veya şiddete maruz bırakmak Anayasamız ve Uluslararası Sözleşmeler çerçevesinde büyük bir suçtur.
 
Kozluk ilçemize bağlı Tımok köyünde yaşanan bu iddialar ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Soylu’nun yanıtlaması istemiyle mecliste soru önergesi verdik. Ancak bunca iddiaya ve delile rağmen yetkililerin harekete geçmediğini ve işkence suçu faillerini cesaretlendirmeye çalıştığını gözlemliyoruz. Unutulmamalıdır ki işkence zamanaşımı olmayan bir suçtur. Üstü ne kadar örtülmeye çalışılırsa çalışılsın suçlular er geç yargı önünde hesap verecektir. İşkence vakalarının her geçen artması, sıradanlaştırılması, cezasızlık politikası ile faillerin cesaretlendirilmesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler