‘Elimizdeki tek silah aşı’

‘Elimizdeki tek silah aşı’

İl Koordinasyon Kurulu 3. Dönem Toplantısı ile İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda aynı anda gerçekleştirildi.
 
Toplantıya; Batman Üniversitesi Rektörü, Vali Yardımcısı, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri ve basın mensupları katıldı. Konuşmasında Batman’da Covid-19 salgınıyla mücadelede yürütülen aşı çalışmalarına değinen Vali Şahin, “Elimizdeki tek silah aşı. Sadece kendi sağlığımız için, sevdiklerimizin sağlığı için ve daha sağlıklı bir Türkiye için lütfen aşı olalım” diye konuştu. Yatırım projeleri hakkında açıklama yapan Vali Şahin, “İlimizdeki 16 yatırımcı kuruluşa ait 311 adet proje bulunmaktadır. Bu projelerin toplam tutarı 6 milyar 385 milyon 241 bin TL değerindedir. 2021 yılı üçüncü dönem itibariyle, bu projeler kapsamında önceki yılların harcamaları da dahil olmak üzere toplam 1 milyar 969 milyon 032 bin TL harcama yapılmıştır. 2021 yılında ayrılan ödenek tutarı ise 1 milyar 461 milyon 645 bin TL’dir. Bu ödeneğin şuan 193 milyon 750 bin TL’si ise harcanmış durumdadır. Yapılan harcamaya göre proje genelinin nakdi gerçekleşme oranı yüzde 29,36 ve fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 36,87’dir” diye konuştu.  Projelerin genel durumuna değinin Vali Şahin; 16 kuruluşa ait toplam 311 projeden, 31 tanesinin tamamlandığını, 174 tanesinin devam etmekte olduğunu, 88 tanesinin ihale aşamasında olduğunu ve 19 tanesine ise henüz başlanılmadığını ifade etti.
Konuşmasının sonunda kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanarak kamu kaynaklarının daha etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin yayınlanan Cumhurbaşkanlığı "tasarruf tedbirleri" genelgesine değinen Vali Şahin, “Bu genelge bütün kurumlarımızı kapsamaktadır. Genelge içerisinde araç kullanımı, ödenek üstü harcama yapılmaması ve tören temsil giderleriyle ilgili çok önemli kısıtlamalar var. Yaptığımız çalışmaları tasarruf tedbirleri genelgesini dikkate alarak yapın. Aksi taktirde hukuki sorumluluk altına girebiliriz” dedi. Konuşmanın ardından yatırımcı kuruluş temsilcileri tek tek söz alarak yürüttükleri yatırım projeleri hakkında kurula bilgi sundu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler