EMEKLİ TOKİ'DE TAZİYE EVİ AÇILDI

Vali Canalp “Taziye evleri büyük ihtiyaç”

Kardelen mahallesinde yapımı tamamlanan H. Fehime Ekinci taziye evinin açılışında konuşan Vali Ekrem Canalp, Doğu ve Güneydoğu’da en büyük ihtiyaçlardan bir tanesinin taziye evleri olduğunu ifade etti.
 
KARDELEN MAHALLESİNE TAZİYE EVİ…
 
Batman’da Kardelen mahallesi sakinlerinin taziye evi talebi için Batman Belediyesi, Batman Valiliği, İl Özel İdaresi ile Hacı Abdurrahman Ekinci Vakfı arasında imzalanan protokolün ardından Hacı Abdurrahman Ekinci Vakfı tarafından üstlenilen H. Fehime Ekinci taziye evi vatandaşların hizmetine sunuldu. Kardelen mahallesinin taziye evi ihtiyacını karşılayan Batman Belediyesi, 2 bin 784 metrekarelik alanda 400 metrekarelik inşaat alanı ve 350 kişilik kapasitedeki taziye evini hizmete sundu. Taziye evinin çevre düzenlemesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, iç tefrişatı da Mezarlıklar Müdürlüğü’nce karşılandı.
 
 
HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR
 
Doğu ve Güneydoğu’da en büyük ihtiyaçlardan bir tanesinin taziye evleri olduğunu belirten Vali Ekrem Canalp, “Taziye evleri sadece insanlarımız vefat ettikten sonra bu şekildeki taziye evi hizmeti sunmuyor aslında. Pek çok şekilde insanların topluca, beraberce bir araya gelmiş olduğu pek çok hizmet de bu taziye evlerinde yürütülüyor. Mahallenin de beraberce bir araya gelmiş olduğu birçok aktivite de gene taziye evlerimiz içerisinde yapılabiliyor. Bu şekildeki hayır yapan bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler