EMEKLİ TOKİ SORUNLARI

HÜDA PAR Batman’da Emekli TOKİ’nin sorunlarını yerinde inceledi

Batman’ın hızla gelişen yerlerinden olan Emekli TOKİ’de esnaf ve vatandaşlarla görüşen HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, mevcut sorunların çözülmesi için ilgili kurumların çalışmalara başlaması gerektiğini belirtti.
 
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, kentin gelişen bölgelerinden Emekli TOKİ’de sorunların tespitine ilişkin bir dizi görüşme ve ziyaret gerçekleştirdi.
 
“Yerel Sorunları Tespit ve Çözüm İçin Takip” adlı proje kapsamında çalışmalarını sürdüren HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı, son ziyaretlerini Emekli TOKİ Kardelen Mahallesi’ne yaptı.
 
HÜDA PAR heyeti, Emekli TOKİ Camisi müdavimleriyle buluşup bir müddet sohbet ettikten sonra esnaf ziyareti yaptı, ziyaretlerde vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi.
 
Esnaf ve vatandaşlarla yakından ilgilenen ve ziyaretlerde kendilerine iletilen talep ve sorunları tek tek not alan HÜDA PAR heyeti, sorunların çözümü için bir an önce adım atılması gerektiğini belirtti.
 
“Talep çok olunca ihtiyaçların karşılanmasında sıkıntılar yaşanıyor”
 
Yapılan ziyaretler ve gerçekleştirilen görüşmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Merkez İlçe Başkanı Durmaz, “Batman merkezde sorunları tespit etmek ve çözümlerini sağlamak için esnaflarımız ve vatandaşlarımızla bir araya gelmeye devam ediyoruz. Son çalışmamızı, kentin sürekli gelişen bölgesi olan Emekli TOKİ’ye yaptık. Malum Emekli TOKİ’ye yapılmasından sonra üniversite yolu başta olmak üzere çevrede çok sayıda inşaat yapıldı, hala da yapılıyor. Emekli TOKİ çevresinde yapılan binalarda ikamet eden vatandaşlarımız genelde okul, cami, park, market, fırın gibi ihtiyaçlarını Emekli TOKİ’de karşılıyor. Talep çok olunca ihtiyaçların karşılanmasında sıkıntılar yaşanıyor. Bu konuda ilgili kurumların bu bölge ile ilgili özel çalışmalar yapmaları gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
 
“Emekli TOKİ’nin okul ihtiyacının karşılanması ertelenmemelidir”
 
Vatandaşlardan kendilerine aktarılan birçok sorunun olduğunu vurgulayan Durmaz, “Emekli TOKİ yerleşkesinin en önemli ihtiyaçlarından biri okuldur. İlkokul ve ortaokul aynı binadadır. Yani bir bina hem ilkokul hem de ortaokul olarak kullanılıyor. Bu durum, öğrenciler açısından olumsuzluklar teşkil ediyor. Yer olmadığı için ortaokul öğrencileri sabahtan öğleye, ilkokul öğrencileriyse öğleden akşamüzerine kadar aynı okulu kullanıyorlar. Bu da eğitimin niteliğini düşürüyor. Emekli TOKİ’de Milli Eğitim Müdürlüğüne ait arsa var, bu arsa caminin hemen yanındadır. Milli Eğitim gerekli hazırlıkları yapıp okul ihtiyacının karşılanması için girişimlerde bulunmalıdır. Genelde ilkokul ve ortaokul binaları ayrı olurken burada ise aynıdır. İlkokul ve ortaokulun ayrı binalarda olması gerekliliktir. Bu yüzden okul ihtiyacının karşılanması ertelenmemelidir.” dedi.
 
“PTT şubesinin olmayışından dolayı vatandaş mağdur oluyor”
 
PTT şubesinin olmayışından doğan mağduriyetlere değinen Durmaz, “Emekli TOKİ, merkeze uzak bir mahalledir. Her geçen gün göç almaktadır. Buralardaki vatandaşlarımız, ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilmelidir. Ancak PTT şubesi ve ATM’nin olmayışından dolayı vatandaşlar mağdur olmaktadır. Bu bir eksikliktir. Çünkü PTT şubesi bir gerekliliktir. Bizler bir yıl önce buraya yaptığımız ziyarette PTT şubesinin açılması gerektiğini gündeme getirmiştik. Henüz bir gelişme olmamıştır. Vatandaşlarımızın desteğiyle muhtarlık üzerinden PTT şubesinin açılması için başvuru yapılmıştır. İlgili kurum bu başvuruyu dikkate almalı ve gerekli girişimlerde bulunmalıdır.” şeklinde konuştu.
 
“Parke olan sokak ve caddelerin asfaltlanması gerekiyor”
 
Durmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Emekli TOKİ’nin girişine döşenen parke taşları çöküntüye sebebiyet veriyor. Daha sağlıklı ve daha kullanışlı olması için parke olan sokak ve caddelerin asfaltlanması gerekiyor. Aynı zamanda parkların yetersizliği konusu için de vatandaşlarımızın talepleri vardır. Emekli TOKİ içinde mevcut olan 18 dönümlük arsanın park için tahsis edildiği vatandaşlar tarafından ifade edildi. Belediye gerekli resmi prosedürlerin yapılması için bir an önce konuyu gündemine almalı ve halkın park talebini karşılamalıdır.”
 
“Taziye evi için Belediye iş ve işlemleri hızlıca başlatmalıdır”
 
Taziye evinin yapımına başlanılması gerektiğini söyleyen Durmaz, “Taziye evi yapılması için 2750 metrekare arsa tahsis edilmiştir. Bu arsanın İl Özel İdare tarafından Belediye’ye devredilmesi lazımdır. Bu konuda Belediye zaman kaybı yaşanmasına fırsat vermeden gerekli görüşmelerini yapıp resmi iş ve işlemleri hızlıca başlatmalıdır. Emekli TOKİ çevresinin günden güne gelişmesi, eksiklikleri ve ihtiyaçları ortaya çıkarmaktadır. Kuyubaşı TOKİ’den Emekli TOKİ girişine kadar olan aydınlatmalar yetersizdir. Emekli TOKİ girişindeki kavşağın aydınlatmalarının da fazlalaştırılması gerekmektedir. Emekli TOKİ’de bir kapalı spor kompleksinin yapılması, vatandaşların talepleri arasındadır. Aynı şekilde, Batman’da yapılacağı ifade edilen üç gençlik merkezinden birinin de Emekli TOKİ’de yapılması istenmektedir.” diye konuştu.
 
“Sorunların çözümü için gerekli takibatı yapacağız”
 
Durmaz, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Vatandaşlarımızın taleplerinin karşılanması ve dile getirdikleri sorunlarının çözülmesi için ilgili kurumlar çalışmalarını hızlandırmalı, çözüm konusunda adımlar atmalıdırlar. Parti olarak bizler de, taleplerin yerine getirilmesi ve tespit ettiğimiz sorunların çözüme kavuşması için gerekli takibatı yapacağız.”dedi.

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler