Eş Başkanlar: Çocuk İstismarı Kabul Edilemez

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM), Batman’da teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz’ı makamlarında ziyaret etti.

Belediye Eş Başkanları Dr. Demir ve Korkmaz, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Genel Başkanı Saadet Özkan, Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan, İl Koordinatörü Semra Yansit, İl Hukuk Koordinatörü Av. Eylem Yaman, İl Basın Koordinatörü İzzettin Ete ve Bir Kalp Bin Umut Platformu Başkanı Veysi Mercimekçi’yi başkanlık katında kabul etti.

 

Türkiye’de 44’ü aşkın ilde faaliyet yürüten ve 33 bini aşkın üyesi olan UCİM derneği heyeti, Batman’da yürütecekleri çalışmalar hakkında Belediye Eş Başkanlarına bilgilendirmede bulundu.

 

İstismara uğramış çocuklara ve ailelerine psikolojik ve hukuki destek sunmak, istismarı önlemek ve farkındalık yaratmak için kurumlarla işbirliği içinde çalışmalar yaptıklarını ifade eden UCİM Derneği, kabullerinden dolayı Belediye Eş Başkanları’na teşekkür etti.

 

Son yıllarda çocuklara yönelik istismarlarda artış yaşanmasından dolayı çocukların her anlamda korunması gerektiğini ifade eden Belediye Eş Başkanları, travmatik durumlara maruz kalmış çocukların korunup kollanması gerektiğine inandıklarını belirterek; “Çocuklara şiddet ve çocuk istismarı kabul edilemez. Herkesin ve her kesimin bu tür hareketlere karşı tavır alması ve önlem alma çalışmalarına destek vermesi gerekir” dediler. Eş başkanlar, UCİM derneğine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler