FAHİŞ ZAM DOĞRU DEĞİL

Şahin “Elektrikte fahiş zam yapılması doğru değil’

Halkın önemli bir kısmının temel ihtiyaçlarını karşılamada ve geçimlerini temin etmede bir hayli zorlandığı bir dönemde elektriğe yapılan fahiş zammın doğru olmadığını belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, zam oranın makul bir seviyeye çekilmesi gerektiğini söyledi.
 
Yılbaşından itibaren konutlarda kademeli elektrik tarifesine geçildiğini belirten Şahin, “Böylece elektriğin birim fiyatına yapılan zam ilk kademe olarak belirlenen 150 kilowatt saate kadar yüzde 50, aşan kısım için yüzde 125 olarak belirlendi. Bu düzenlemede kademeli tarife için belirlenen aylık 150 kWh limiti yeterli değildir. Çünkü mesken abonelerinin yüzde 60’ı bu limiti aşmaktadır. Dört kişilik bir ailenin aylık ortalama elektrik tüketimi 230 kWh civarındadır. Öte taraftan belirlenen bu kota, birey sayısı daha fazla olan aileler için de aynen uygulandığından ciddi bir adaletsizlik doğmuştur. Sayaç okuma görevlilerinin 3-5 gün sayaçları geç okudukları, bu şekilde kotanın aşıldığı şeklindeki şikayetler de çok yaygın bir hal almıştır. Halkın önemli bir kısmının temel ihtiyaçlarını karşılamada ve geçimlerini temin etmede bir hayli zorlandığı bir dönemde hangi gerekçeyle olursa olsun temel tüketim ürünlerine bu denli fahiş zam yapılması doğru değildir” dedi.
 
Kademeli tarifeye göre yapılan faturalandırmanın ciddi mağduriyetlere neden olduğunu vurgulayan Şahin, “ Dolayısıyla yeni bir düzenlemeye gidilmesi zaruridir. Bu kapsamda; zam oranı daha makul bir seviyeye çekilerek 150 kWh olan alt sınır en az 250 kWh olacak şekilde yeninden düzenlenmeli, faturalandırmada hane halkı sayısı dikkate alınarak mağduriyetlerin önüne geçilmelidir. Ayrıca alt gelir diliminde bulunan ve ödemelerde sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza verilen elektrik desteği artırılmalıdır” ifadelerini kullandı. Hastalanan vatandaşların randevu alamaması sorununa da değinen Şahin, “Vatandaşlardan bize gelen şikâyetlere göre hizmete erişilmesi neredeyse imkânsız bir noktaya gelmiştir. Bazı dallardan araya hatırlı kişiler girmezse randevu alınamamakta ya da çok uzun zaman sonrasına randevu alınabilmektedir. Özel sektörün de bir standardı yoktur.
 
Çok yüksek sigorta primleri ödediği halde hizmete ulaşabilmek için özel hastanelere bir kez daha yüklü ödemeler yapmak durumunda kalan vatandaşların beli büküldü. Yani kime dokunsan bin ah işitiyorsun” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler