FATURALAR HALKI CANINDAN BEZDİRDİ

FATURALAR HALKI CANINDAN BEZDİRDİ

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Batman’a gelen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 3 gün süren programın son gününde kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.
 
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, iç gündem ile Batman’ın var olan sorunlarına değindi. Aylardan beridir yapılan zamlar ve hayat pahalılığının gündemin birinci sırasına oturduğunu belirten Yapıcıoğlu, daha uzun bir süre de gündemde kalmaya devam edecek gibi göründüğünü söyledi.
 
“FATURALAR EŞSİZLİĞİ ARTIRACAK”
 
Yüksek elektrik faturalarına değinen Yapıcıoğlu, “Muhtarlarla bir araya geldik. Sanayi ve Ticaret Odasıyla bir araya geldik. Bazı çiftçilerle görüştük. Toplumun farklı kesimleriyle konuştuk ama elektrik faturaları hepsinin gündeminde diyebiliriz. Ya da daha geniş bir tabirle enerji fiyatları. Gerçekten faturalar, özellikle de dar gelirli insanları canından bezdirmiş halde ve pek çok kişi faturalarını ödeyemeyeceğini, ödeyecek durumlarının olmadığını ifade ediyor. Sadece elektriğin fiyatından kaynaklanan şikâyetler yok. Sanayi ve Ticaret Odası Başkanımızla görüştüğümüzde tekstil sektöründe çalışan 40 bin kişinin önemli bir kısmının bu hal böyle devam ederse işlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söylüyor. Tekstil sektöründe çalışan 10 binlerce kişinin elektrik faturalarının kabarıklığı nedeniyle bu atölyelerin kapanması durumunda işlerini kaybetmesi zaten Batman gibi işsizliğin Türkiye ortalamasının epey üzerinde olduğu bir yerde çok ciddi sonuçlar doğurabilir” dedi.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler