Gıda israfına dikkat çektiler
Gıda israfına dikkat çektiler
Batman’ın dört yıldızlı otellerinden olan Real Konak Hotel, tüketicide gıda israfını yönelik bir farkındalık yaratmak hedefiyle işletme bünyesinde yeni bir çalışma başlattı.
Real Konak Hotel Genel Müdürü Sinan Sarı, “Maalesef insanlar yaptıkları israfın pek farkında değiller. İsraf her aşamada önlenmeli. Hem bu farkındalığı oluşturmak hem de Gıda israfının önüne geçmek için otel bünyesinde yoğun bir çalışma başlattık. Amacımız daha iyi hizmetle bilinçli tüketimle israfın önüne geçmektir. Ancak bu süreç isteyen bir çalışma hızlı sonuç almak için başta otel misafirlerimiz olmak üzere herkesi bilinçlendireceğiz” dedi.
“YILDA 1 MİLYAR 300 MİLYON TON GIDA İSRAFI VAR”
‘Her yıl dünyada üretilen gıdaların üçte biri, yani toplamda 1 milyar 300 milyon ton gıda çöpe gidiyor. Türkiye’deyse ortalama yılda 7,7 milyon ton gıda maalesef israf ediliyor” diyen Sıra, açıklamasına şöyle devam etti; “Dün olduğu gibi, bugünde sürdürülebilir bir gelecek için otel bünyemizde başlatacağımız. ‘Tabağınıza aldığınız her ürünü tüketebileceğiniz miktar kadar alınız’ mottosuyla başta restoranımızda sabah kahvaltısında uygulamaya başladık. Bünyemizde son bir yıldır serpme kahvaltı olmadığı gibi aynı uygulamayı bilinçsiz tüketime dikkat çekmek için açık büfe kahvaltımızda da uygulamaya başladık. Daha öncede odalarda tüketimi azaltmak ve su kaynaklarımızı korumak adına görsel ve uyarıcı çalışmalar yapmıştık. Ayrıca konaklayan misafirler tarafından da hoş karşılanmıştı. Bugünde aynı çalışmayı Restaurantımızda yapmaya başladık. Çünkü gıda israfı her geçen gün artıyor ve buda hem ülke ekonomimiz hem de çevre kirliliğine de yol açmaktadır.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01''GELEK SPAS'' REİS
- 02Ferdi Kurt’tan Yemek Sektörüne Ziyaret
- 03BETON MİKSERİ DEVRİLDİ : 1 YARALI
- 0428 BİN ÖĞRENCİ KUR'AN KURSLARINI TAMAMLADI
- 05EKMEN'DEN KORUCULARA STATÜ TALEBİ
- 0630 YILDIR BATMAN’A ŞİFA
- 07HEDEF KONAKLAMA DEĞİL, DENEYİM
- 08SOSYAL MEDYADAKİ KRİPTO TUZAĞI ÇÖKERTİLDİ
- 09ŞEHİR STADI’NA 70 MİLYON TL’LİK DEV YATIRIM
- 10TİLMERÇ’E KIZ KUR’AN KURSU VE HAFIZLIK MERKEZİ YAPILIYOR
- 11SU ŞEBEKESİ GÜÇLENDİRİLİYOR
- 1281 İL VALİSİYLE ‘TERÖRSÜZ TÜRKİYE’ TOPLANTISI
- 13KOZLUK’TA KAMYON YANGINI
- 14HAC PARASINI GAZZEYE BAĞIŞLADI
- 15VALİ CANALP: “EVLATLARIMIZ GELECEKLERİNİ KÜTÜPHANELERDE İNŞA EDECEK”




Henüz Yorum yok