Hasankeyf Mağdurları Kaymakamlıkta

Yeni Hasankeyf yerleşim merkezinde yapılan konutlarda hak kazanamayan Hasankeyfliler Kaymakamı ziyaret etti.

Hasankeyf Yardımlaşma ve dayanışma Derneği Başkanı, Nevzat Dilekçi, Ak Parti Hasankeyf ilçe başkanı ile dernek üyeleri mağduriyetlerini ifade etmek için Hasankeyf kaymakamı F.Bülent Baygüven‘i makamında ziyaret etti.

Hasankeyf Yardımlaşma ve dayanışma Derneği üyelerinin sayısının çokluğu nedeniyle konferans salonunda Hasankeyf kaymakamı F.Bülent Baygüven, mağdur olduklarını ifade eden Hasankeyflilerin mağduriyetlerini dinledi.

Hasankeyf kaymakamı Baygüven’e Dernek başkanı Dilekçi şu açıklama da bulundu. Arkadaşlarımızın tümü gerçek Hasankeyflidir 1981 yılında Hasankeyf’in sit alanı kapsamına alınmasından dolayı, bir çivi çakamaz duruma düştük. İlçemizin sit alanı kapsamına alınmasından sonra ticari olarak işimizi geliştirmenin önü kapandığından büyük şehirlere gitmek zorunda kaldık. Sit alanındaki engellemeler olmazsa ilçemizi zaten terk etmeyecektik. Başka şehirlere gittiğimizden dolayı yeni Hasankeyf’te inşası devam eden konutların da mahrum bırakılıyoruz 2013 yılından sonra ikametgahı Hasankeyf’te olamayanlara konut hakkı verilmiyor. Biz asıl Hasankeyfliler olarak bu hakkımızın bizlere verilmesini talep ediyoruz. Dedi.

Hasankeyf kaymakamı F.Bülent Baygüven

“ Ben ilçe kaymakamı olarak üzerime düşeni fazlasıyla yaptığıma tüm Hasankeyfliler ve sizlerde biliyorsunuz. Ben her türlü girişimi yaptım. Tüm ilgi makamları bu konuda bilgilendirdim. Yani yapmam gerekenleri fazlasıyla yaptım “ dedi.

Tüm mağdurlar adına Hasankeyf Yardımlaşma ve dayanışma Derneği Başkanı Nevzat Dilekçi Kısaca

Hasankeyf mağdurlarının mağduriyetlerinin giderilmesi açısından bu hususların dikkate alınması; diyerek

1- 35 yaş üstü bayan ve erkek farketmeksizin hak sahipliği yapılması

2- Taşınmaz malı olanların (ev ve arsa) hak sahipliği yapılması

3- Hak sahipliği çalışmasından sonra aile vasfı olanların hak sahipliği yapılması

4- Hasankeyf kütüğüne kayıtlı ve zorunlu göç edenlerin (sağlık nedeniyle göç edenlerin)

hak sahipliği yapılması

5- Bakanlar kurulu kararıyla yapılan çalışmada 01.04.2013 tarihinden sonra birkaç gün ve ay ile hak sahibi olamayanların hak sahipliği yapılmasını, talep ediyoruz diyerek ,

hazırlamış oldukları talep dosyalarını Kaymakam Baygüven’e takdim ederek.

“Bizler de ilgili tüm kurum ve kişilere ulaşarak bu mağduriyetlerimizin giderilmesi konusunu gündemde tutmaya çalışacağız” dedi. Objektif Haber

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler