HASANKEYF SOKAĞI TÖRENLE AÇILDI

Hasankeyf Sokağının açılışı gerçekleşti

Açılışa Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in yanı sıra, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür, Belediye Başkan Yardımcıları Muzaffer Özkan ve Metin Gürbüz, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral İhsan Kaplan, kamu kurum müdürleri, Meydan Mahallesi Hasankeyf Sokağı Dernek Başkanı Hüsamettin Taşkıran ve esnaflar katıldı.
 
Yapımına 29 Kasım 2022 tarihinde başlanan sokak yaklaşık 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlandı İsmini Batman’ın tarihi antik kent Hasankeyf ilçesinden alan Meydan mahallesindeki sokakta Artuklu dönemine ait 3 boyutlu minyatürler, Midyat taşı ile bezendi.
 
 
“HASANKEYF’İN RUHUNU YANSITTIK”
 
Sokağın açılış töreninde konuşan Vali Ekrem Canalp, “Geçen yıl burada esnaflarımızı ziyaret ettiğimiz zaman, esnaflarımızın bu sokağın yan tarafımızdaki Gülistan Caddesine benzer bir şekilde dizayn edilmesi gibi bir talepleri olmuştu. Bu talep gerçekten de çok makul, çok mantıklı ve yerinde bir talepti. Burayı da ticari olarak canlandırmak, insanların aynen Gülistan Caddesinde duymuş oldukları döngüleri, görsel inceliklerinden yola çıkarak burada da bir çalışma yaptık Hasankeyf’teki tarihi eserlerin birer kabartmasını Hasankeyf Sokağı’na yerleştirdik. Bu düzenleme, Batman’a gelen ve sokağı gezen turistlerin Hasankeyf’e olan ilgi ve alakalarını artıracaktır ve Hasankeyf ruhunu, dokusunu hissetmiş olarak Batman’dan ayrılmalarını sağlayacaktır.” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler