HASANKEYF YOLU TAMAMLANIYOR

HASANKEYF YOLU TAMAMLANIYOR

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp beraberinde Karayolları 9.Bölge Müdürü Savaş Bayındır, Karayolları 97.Şube Şefi Fehmi Değirmen ve Karayolları teknik elemanları ile birlikte, 100 Km. uzunluğundaki Batman-Diyarbakır karayolunun Batman çıkışından itibaren 350 metre köprü ve 7 km’lik bölünmüş yol çalışmasının yapılacağı yerde incelemelerde bulundu.
 
 
 
Köprü ve yol ihalesinin 21 Temmuz’da yapılacağını belirten Batman-Diyarbakır karayolu üzerindeki 7 kilometrelik tek şeritli yolun trafik güvenliği, can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla duble yola çevrilmesi, ikinci köprünün yapılması ve proje kapsamında kavşakların yapılması amacıyla ihalesinin 21 Temmuz 2022 tarihinde yapılması yönünde ihale onaylarının alındığını belirten Karayolları 9.Bölge Müdürü Savaş Bayındır, herhangi bir olumsuzluk olmaması durumunda işin iki sezonda tamamlanacağını belirtti.
 
İhale öncesinde Vali Ekrem Canalp, Karayolları 9. Bölge Müdürü Savaş Bayındır ile birlikte alanda incelemelerde bulundu.
 
Batman Çayı üzerindeki köprü ile Diktepe köyünden geçen tek şeritli yolun duble yola dönüştürülmesinden sonra Batman trafiğinde önemli bir rahatlama olacağını kaydeden Vali Canalp “Biz bu projeyi Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatları doğrultusunda Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nun da yakın gözetimi ve talimatları doğrultusunda gerçekleştirmiş olduğumuz bir projedir. Buradan hem Cumhurbaşkanımıza hem Ulaştırma Bakanımıza, Karayolları Genel Müdürümüze ve Karayolları Bölge Müdürümüze göstermiş oldukları ilgi, alaka ve yakın gözetiminden dolayı şükranlarımı arz etmek istiyorum” dedi.
 
Projenin bitmesiyle 100 km’lik yolun kesintisiz ve kaliteli bir duble yol olacağını kaydeden Vali Canalp “Bu proje Bölge Müdürlüğümüzün en değerli, en güzel projelerden biri olacaktır. Buradan görmüş olduğunuz gidiş geliş şeklindeki yol ağı duble yola çevrilmiş olacaktır. Aynı şekilde burada ikinci bir köprü yapılmış olacak ve aynı zamanda hemzemin geçiş şeklinde de dört adet ilave kavşak yapılmış olacaktır. Yapılmış olan duble yolun ve üstündeki yol ağı da aynı şekilde sıcak asfalt (BSK) şeklinde bir yol olacak. Kaliteli bir yol ağıyla Batman’ın şehir içi trafiğini de rahatlatacak, katkı sağlayacak ve aynı zamanda Batman’a gelen insanlar da ilk giriş noktası olması nedeniyle Batman’la ilgili çok pozitif bir ilk intiba oluşturacaktır” dedi.
Batman-Diyarbakır yolundaki incelemelerden sonra, Batman-Hasankeyf yolunda yapılacak çalışmaları incelemek üzere çalışma mahalline geçen Vali Canalp ve beraberindeki heyete açıklamalarda bulunan Karayolları Bölge Müdürü Savaş Bayındır, Batman-Hasankeyf yolunda yarım kalmış ve tasfiye edilmiş kısmı ile Batman OSB yolunun BSK asfalt yapma işinin ihalesinin yapıldığını ve şantiyesinin kurularak işin yapımına başlandığı belirtti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler