"HEDEF GÖSTERİLDİM"

“Bana iftira attılar”

Geçtiğimiz haftalarda Petrolspor maçında HÜDA PAR adayı Serkan Ramanlı ile fotoğrafı yayımlandığı için partisi tarafından eleştiri konusu olan DEM Parti Batman eşbaşkan adayı Mehdi Öztüzün, sessizliğini bozarak sosyal medya hesabından eleştirilere görüntülü yanıt verdi.
 
ÖZTÜZÜN, SESSİZLİĞİNİ BOZDU…
 
Batman Petrolspor maçını izlediği tribünde yanına gelen HÜDA PAR Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı ile yan yana fotoğrafı çıkan DEM Eşbaşkan Adayı Mehdi Öztüzün, eleştirilerin odağındaydı. Youtube kanalı ve X’ten açıklamada bulunan Öztüzün,“Bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmadım ama kamuoyunun ve halkımızın bir şeyleri bilmesi gerektiği için böyle bir açıklama yapma gereği duyuyorum. İl Eş Başkanlarının maça gideceğimden haberi vardı. Maçtan bir gün önce eşbaşkan adayımız Gülistan Sönük, kendisinin de maça gelmek istediğini söylemesi üzerine gençlerle konuşup ayarlayacağımı söyledim. Gençlerle konuşup ‘Gülistan Sönük gelmezse ben de gelmem dedim, orada bir birlik fotoğrafı vereceğiz’ dedikten sonra onlar da ikna oldu. Gülistan arkadaşımızı aradım telefonuma cevap vermedi hala da geri dönüş yapmadı. Maçı izlediğimiz esnada Serkan Ramanlı yanımıza geldi ve ben maçı izlerken böyle bir fotoğraf çekildi.  Bundan sonra X platformunda benim hakkımda, benimle görüşülmeden bir şeyler paylaşıldı. İl yönetimi olayın nasıl geliştiğini bana sormadan, açıklama yapmama izin vermeden böyle bir açıklama yapıldı” dedi.
 
“KADIN VEYA EŞBAŞKANLIK SORUNUM YOK”
Dünya tarihinde kendi adayını hedef gösteren bir parti daha olmadığını belirten Öztüzün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aday adaylığım başvurusunu yaptıktan 5 gün sonra örgüt üyeliğinden ceza aldım. Sonraki süreçlerde farklı kesimlerde de hedef olacağımı biliyordum. Zaten bunun zor olacağını biliyordum. Batman’da birilerinin algı yarattığı gibi eşbaşkanlık sorunum veya kadın karşıtı değilim. Batman’da ön seçimde kaybeden ‘bazı siyasetçiler’ bana kutsal olan kadın özgürlük mücadelesine karşıymışım gibi bir iftira attılar. Amaç tamamen benim ön seçimi kazanmamdan kaynaklıydı. Kadın sorunu veya eş başkanlık sorunum yok. Bizim tek derdimiz temiz bir siyaset oluşturmak. 60 Yaşındayım ama ben 45 yıldır demokrasi ve eşitlik mücadelesinin içerisindeyim, benim resmi olarak aldığım görev ise 2 yıl 1 hafta. 2003 Yılında DEHAP ile yönetim kuruluna girdim. 2004 Yılında İl Başkanlığı yaptım sonrasında da görevden alındım. 2011 Yılında bir hafta İl Başkanlığı sonrası cezaevi süreci başladı. 45 Yıllık mücadelenin içerisinde resmiyeti problem etmeyen birinin statüyü ve resmiyeti problem edecek biri olmadığımı anlamışsınızdır.”

Etiketler : ,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler