
İlkokul öğrencilerinden anlamlı yardım
Batman'daki Mehmet Emin Şimşek İlkokulu öğrencileri, iki oğulları beyincik erimesi (NCL2) hastası Fatma ve İhsan Abay çiftinin çocukları Ahmet Çınar Abay'ın tedavi masraflarının karşılanabilmesi için yardım kampanyası başlattı.
Abay çiftinin çocukları Emircan (11) ile Ahmet Çınar'ın (5), dünyada nadir görülen ölümcül NCL2 hastalığına yakalanması ve Emircan'ın tedaviye yanıt vermemesi üzerine Ahmet'in tedavisi için gereken paranın toplanabilmesi için Valilikçe oluşturulan komisyon aracılığıyla açılan hesaba yardımlar sürüyor.
Vali Hulusi Şahin'in 10 bin lira ile ilk bağışı yaptığı kampanyaya katılarak, Ahmet'in tedavisine destek sunmak isteyen Mehmet Emin Şimşek İlkokulu öğrencileri de çalışma başlattı.
Öğrenciler, okul bahçesine üzerinde "El ele verelim Ahmet'i kurtaralım" yazılı yardım sandığı bıraktı.
Biriktirdikleri harçlıkları bağışlayarak anlamlı bir davranışa imza atan minik yüreklerin başlattığı bu çalışmaya öğretmenlerden ve velilerden de destek geldi.
Gün boyu devam eden kampanyada toplam 4 bin 500 TL, Valilikçe oluşturulan yardım komisyonu tarafından açılan hesaba aktarılacak.
Öğrenciler ayrıca okul bahçesinde Ahmet için hazırladıkları koreografi ile destek çağrısında bulundular.
Öğrencilerden Eslem Doğan Şen, Ahmet Çınar Abay'ın beyincik erimesi hastalığına yakalandığını belirterek, öğrenciler olarak katkı sunmak için kampanya başlattıklarını söyledi.
Şen, herkesi kampanyaya destek vermeye davet etti.
Öğrenci velisi Osman Sütçü, öğrencilerin farkındalığını artırmak amacıyla yapılan bu anlamlı etkinliğe veli olarak destek verdiklerini kaydetti.
Sütçü, "İsteğimiz Ahmet'in iyileşip sağlığına kavuşması ve bizim çocuklarımız gibi koşup oynamasıdır. Bunun için de her türlü katkıya hazırız." diye konuştu.
Veli Sümeyye Sütçü ise öğrencilerin böyle bir duyarlılıkta bulunmalarının kendilerini mutlu ettiğini aktardı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DEVA İL BAŞKANI YILMAZ “BATMAN TRAFİĞİNE ÇÖZÜM BULUNMALI”
- 02“BATMAN, SOSYAL KONUT PROJESİNE DAHİL EDİLDİ”
- 03Ezidilerde ‘Çarşema Sor’ coşkusu
- 04SANAYİ ALANLARI DSİ YETKİLİLERİYLE MASAYA YATIRILDI
- 05TÜZÜN “ŞİDDETİ KABUL ETMİYORUZ”
- 06BELEDİYE, MART AYINDA 5 RİSKLİ YAPININ YIKIMINI GERÇEKLEŞTİRDİ
- 07ÇİÇEK “ÇOK KÜLTÜRLÜ YAPIMIZ ORTAK ZENGİNLİĞİMİZDİR”
- 08BATMAN’DA 49. TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI
- 09İLUH 2. ETAP 1. KISIMDA %95 UZLAŞI SAĞLANDI
- 1022 BİN DÖNÜM ARAZİ EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR
- 11KÜÇÜK KIZLARIMIZ BADMİNTON’DA TÜRKİYE FİNALİNDE
- 12KAÇAK SİGARA OPERASYONU: 5.130 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 13“BU ADALETSİZ DÜZEN DEĞİŞMELİ”
- 14MİNİKLERDEN ANLAMLI BAĞIŞ
- 1544 ENGELLİYE TEKERLEKLİ SANDALYE HEDİYE EDİLDİ
Henüz Yorum yok