İluh deresi sorunu çözülüyor

İluh deresi sorunu çözülüyor

Yıllardır siyasetin malzemeli haline gelen ve bir türlü çözülemeyen İluh Deresi sorununa çözüm getirmek üzere belediyenin teknik personeli ve Eşbaşkanlar incelemelerde bulundu.
 
DERE ÇEVRESİNDE TEKNİK İNCELEME
 
Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, İluh Deresi’nde yapılması planlanan projeyle ilgili teknik personel ile birlikte yerinde incelemelerde bulundu.
 
İluh Deresi’nde incelemelerde bulunan Eş Başkanlara, belediye birim müdürleri ve teknik personel eşlik ederek yapılması planlanan çalışmalar hakkında son bilgileri aktardı. İluh Deresini kentsel dönüşüm kapsamına alarak soruna köklü bir çözüm getirmeyi amaçlayan Belediye Eş Başkanları, planlama ve projeleme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, İluh Deresi’nin risk taşıyan bir çevre sorunu olmaktan çıkarmak için yönetim olarak büyük çaba sarf ettiklerini aktardı. İluh Deresine akan çevre ve evsel atık sularının tespit edilerek müdahale edilmesi için talimat veren Eş Başkanlar, kısa süre içerisinde çevre kirliliğine neden olan faktörlerin ortadan kaldırılacağını ve kalıcı çözümler için de planlanan çalışmaların devam ettiğini belirtti. Eşbaşkan Demir, DSİ yetkilileri ile birlikte inceleme yaptıkları İluh Deresi sorununu çözmeye kararlı olduklarını belirterek, finansman için İsveç’te bazı temaslarda bulunacaklarını da ifade etti. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler