İşitme Engelliler İtfaiye Müdürlüğünde

İşitme Engelliler İtfaiye Müdürlüğünde

Vakıfbank ilkokulu müdürlüğü bünyesinde bulunan özel eğitim sınıfı( işitme sınıfı) öğrencileri, öğretmen ve servis personel rehberleri gözetiminde itfaiye göreve yetkilerini, iletişim bilgilerini ve aynı zamanda bir meslek tanıtımını yerinde öğretmek amacıyla ilimiz itfaiye müdürlüğüne gezi düzenledik.
 
                   Bu gezide yetkililer tarafından araç ve itfaiye ekibi tanıtıldı. Hangi durumlarda 110 numaralı itfaiye çağrı merkeziyle iletişime geçilmesi gerektiği anlatıldı. Yangın, doğal afet gibi durumlarda toplanılacak güvenli alanlarla ilgili bilgi verildi.  
 
                  Yetkililer müdahale öncesi olay yeri güvenliği sağlamak adına yaptıkları çalışmalar uygulamalı olarak anlatıldı. Görev yaparken kullandıkları ekipman ve koruyucu malzemeler tanıtıldı. Düşük tazyikli itfaiye aracı hortumu yetkililer ve öğretmenler gözetiminde öğrencilere tutturulup uygulama yapıldı. Öğrenciler üçerli gruplar halinde itfaiye aracı içerisinde bakıp incelediler. 
 
                  Gezi etkinlikler bittikten sonra öğrenciler hoş vakit geçirmeleri için müdürlüğün arkasında bulunan park ve kümes hayvanlarının bulunduğu kısım gezdirildi. Öğrencilerimiz bu etkinlikte hayatları boyunca unutamayacakları güzel anlar yaşayarak okullarına mutlu bir şekilde döndüler. 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler