KİTAP FUARI SESSİZCE AÇILDI

Kitap Fuarı’nın 6.’sı bu yıl sessiz start aldı

Batman’da geleneksel hale gelen Kitap Fuarı’nın 6.’sı bu yıl sessiz start aldı. İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için ilan edilen Milli Yas nedeniyle bu yıl etkinlikler sessiz yapıldı. Vali Ekrem Canalp: “Bu yıl fuarda 400 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyoruz” dedi.
 
Batman 6. Kitap Fuarı ve Kültür-Sanat Festivali, Milli Yas nedeniyle sessiz programla start aldı. Valilik binası önünde kurulan fuar alanını ziyaret eden Vali Ekrem Canalp’a, il protokolü de eşlik etti. Stantları ziyaret eden Vali Canalp, daha sonra gazetecilere fuarla ilgili açıklamada bulundu. Batman’ı her alanda ‘büyükşehir’e hazırladıklarını belirten Vali Canalp: “Bu şehir için bir ilke sözümüz var. Bu sözümüz de Batman’ın büyükşehir olmasıdır. Kültür ve sanat işleri de büyükşehire giden yolların taşlarını döşemekten geçer. Buradaki fuar, Türkiye’deki açık alan kitap fuarları içerisindeki en büyük kitap fuarı haline geldi” dedi.
 
 
Vali ve Başkanvekili Canalp, şöyle devam etti: “Geçen sene 147 olan yayın evi sayımız bu yıl 160’a ulaşmış durumda. Geçen yıl fuarı 300 bin vatandaşımız ziyaret etmişti. Bu yılki hedefimiz 400 bin ziyaretçi ağırlamak. Yine geçen yıl 50 etkinlik vardı fuarımızda, bu seneki hedefimiz de 100 etkinliği gerçekleştirmek. Hediye çeklerimizi de iki katına çıkardık, bu sene 40 bin çocuğumuza 50’şer liralık hediye çeklerini takdim edeceğiz. Geçen sene olmayan kitap cafemizi de bu sene burada açtık, gelen vatandaşlarımıza çay-kahve ikramımız olacaktır. Dört farklı tiyatro oyunumuzu da burada çocuklarımıza sergileyeceğiz. Hedefimizi daha da geliştirip büyükşehre giden yoldaki bir aşamayı da Batmanlılarla beraber yaşamanın kıvancını yaşayacağız.”
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler