
KAPLAN “TPAO’YA SAHİP ÇIKALIM”
KAPLAN “TPAO’YA SAHİP ÇIKALIM”
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mehmet Salih Kaplan, TPAO’ya sahip çıkmanın, Bölge Ekonomisi ve İstihdamı açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Salih Kaplan, TPAO ile ilgili yaptığı açıklamada “TPAO zamanında bölgenin sosyo-ekonomik durumuna önemli katkı sağlayan, binlerce çalışanın istihdam edildiği kuruluşun, aynı zamanda Batman’ın ticarete de gelişmesi ve bir cazibe merkezi haline gelmesinde de önemli bir faktör olmuştur.
Ancak bugün baktığımızda TPAO’nun eski günlerinden çok uzak bir durumda olduğunu, zaman zaman uygulanan politikalar sonucu bazı bölümlerin farklı işletmelere devir edilerek küçülmeye gidildiğini, bazı ünitelerinin de kapatılarak istihdam alanlarını daraltılmıştır. Batman’ın bu kadar önemli bir istihdam alanına sahip olduğu halde yüksek işsizlik oranı ile Türkiye’nin iller sıralamasındaki ilk üçte yer alması düşündürücü bir durumdur.
Bölge Ekonomisi için bu kadar önemli olan TPAO’nun Ekonomik ve istihdam anlamımda bölgeye verebilecek katkının en üst düzeye çıkarılmasının sağlanması için, tüm kurum ve kuruluşlarımızın bu konuda çaba sarf ederek TPAO’ya sahip çıkmalıdır” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 03DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Ziver Özdemir ile Röportaj
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Batman Newroz’u 18 Mart’ta
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ÖZEL İDARE'DEN ETKİNLİK
- 02PAÇA DÜKKANI DUALARLA HİZMETE GİRDİ
- 03CHP'YE KATILIM
- 04EKREMOĞLU AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 05YEŞİLAY’DAN AİLELERE ÇAĞRI
- 06DEMİR AİLESİNDEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 07ERBAKAN’DAN ELEŞTİRİ
- 08DBP İL ÖRGÜTÜ KURULUYOR
- 09YILDIZ, BATDEF’İN KONUĞUYDU
- 10ÖZDEMİR VE GÜR BASINLA BULUŞTU
- 11SAADET PARTİSİ GENİŞLETİLMİŞ İL DİVAN TOPLANTISI
- 12BEŞİRİ VE KOZLUK’A YENİ TESİSLER YAPILACAK!
- 13ÖĞRENCİLER AVRUPA YOLCUSU
- 14REKTÖR DEMİR, ÖĞRENCİLERLE HALAY ÇEKTİ
- 15DOWN SENDROMLU 43 ÇOCUK GİYDİRİLDİ
Henüz Yorum yok