KAPLAN “TPAO’YA SAHİP ÇIKALIM”

KAPLAN “TPAO’YA SAHİP ÇIKALIM”

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mehmet Salih Kaplan, TPAO’ya sahip çıkmanın, Bölge Ekonomisi ve İstihdamı açısından çok önemli olduğunu söyledi.
 
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Salih Kaplan, TPAO ile ilgili yaptığı açıklamada “TPAO zamanında bölgenin sosyo-ekonomik durumuna önemli katkı sağlayan, binlerce çalışanın istihdam edildiği kuruluşun, aynı zamanda Batman’ın ticarete de gelişmesi ve bir cazibe merkezi haline gelmesinde de önemli bir faktör olmuştur.
 
Ancak bugün baktığımızda TPAO’nun eski günlerinden çok uzak bir durumda olduğunu, zaman zaman uygulanan politikalar sonucu bazı bölümlerin farklı işletmelere devir edilerek küçülmeye gidildiğini, bazı ünitelerinin de kapatılarak istihdam alanlarını daraltılmıştır. Batman’ın bu kadar önemli bir istihdam alanına sahip olduğu halde  yüksek işsizlik oranı ile Türkiye’nin iller sıralamasındaki ilk üçte yer  alması düşündürücü bir durumdur.
 
Bölge Ekonomisi için bu kadar önemli olan TPAO’nun Ekonomik ve istihdam anlamımda bölgeye verebilecek katkının en üst düzeye çıkarılmasının sağlanması için, tüm kurum ve kuruluşlarımızın bu  konuda çaba sarf ederek TPAO’ya sahip çıkmalıdır” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler