KAR, ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kentte etkili olan kar yağışı, çiftçinin yüzünü güldürdü. Yeraltı suları için karın önemine dikkat çeken çiftçi, ürün verimliliği için umutlandı.

KURAKLIK NEDENİYLE ÇİFTÇİ TEDİRGİNDİ 
 
Batman’da kuraklık nedeniyle tedirginlik yaşayan çiftçilerin imdadına kar yetişti. Kentte ve ülke genelinde etkili olan kar yağışı genel olarak çiftçinin yüzünü güldürdü.  Çiftçi için adeta can suyu olan kar, başta hububat olmak üzere tarımsal ürünlerde yüksek rekolte beklentisini de artırdı. Batman Ziraat Oda Başkanı Nizamettin Aydiş “Bereketli topraklara sahip Batman Ovası'na son iki yıldır yeterli yağış düşmemesi, çiftçilerin olumsuz etkilemişti. Kentte son bir hafta, kar yağışı etkili oldu. Kar yağmadan önce bu arazilerde sulama yapıyorduk. Kar yağışıyla durdurduk. Bu yağışla bir aya kadar da sulamaya ihtiyaç duyulmaz. Kuraklıktan sonra kar yağışının yüzlerini güldürdü. Taban suyunu dengede tutan en iyi yağış kardır. Kar yavaş yavaş erir, toprağın altına girer ve ekinler çıkar. Karın yağışını mutlulukla izledik, inşallah bereketini de göreceğiz. Kar demek verim demek, bol mahsul demek. Allah hastalıktan da korursa çok güzel mahsul alacağız” dedi.
 
 
AYDİŞ “KAR, TOPRAĞI BESLİYOR”
 
Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş açıklamasının devamında şunları söyledi. Aydiş “Bu kar yağışı çok iyi. Yeraltındaki su oranı yükselecek. Karın yağması bütün çiftçilerin yüzünü güldürdü. Çünkü kar toprağı çok iyi besliyor. Kurak bir dönemden çıktığımız için çok güzel oldu. Geçen yıl hem bölgede hem de Türkiye'de kuraklık yaşandı. Dünyadaki fiyat artışları ülkemizi de etkiledi. Girdi maliyetlerimiz arttı. Kar yağışı sevinçle karşıladığımız bir olay. Yeraltı kaynak suları açısından daha iyi. Kar zararlılarla mücadele anlamında da çiftçi için çok önemli. Daha iyi verim alacağız diye düşünüyorum. Temennimiz yağışların devam etmesi” (Haber Merkezi)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler