
Kar yağmadı, çiftçiler endişeli
Kar yağmadı, çiftçiler endişeli
Kış ortasında bulunduğumuz halde yazdan kalma bir sonbahar mevsimini yaşıyor. Yer yer çiçekler açmaya başladı bile..
İlçede dağlar beyaza bürünürken merkezde ise İlkbahar mevsimini yaşıyor. Kış aylarının ortasında olmasına rağmen kar ve yağmurun yağmaması çiftçileri endişelendiriyor. Çiftçiler ise bu şekilde devam ederse hasat döneminde ciddi anlamda ürün kaybına neden olacağını söylediler.
ÇİFTÇİLER ENDİŞELİ…
Merkezde buğday eken vatandaşlardan Tahsin Kahraman, çok kurak bir kış mevsimi geçirdiklerini dile getirerek “Kar yağmazsa yazın hasatta ürün kaybı ve su sıkıntısı yaşanabileceğini söyledi. Eskiden bu aylarda çok fazla karın yağdığını belirten Kahraman, “ Kar ekinlerimizin üzerini yorgan gibi örter, don kesmesini önlerdi. Tabi kar yağması sularımızın da artmasına neden olur. Bu sene ne kar yüzü görmedik. Böyle devam ederse ekinlerimiz kurur ve emeğimiz boşa gider. İnşallah bir an önce kar yağar” dediler.
KAR YAĞMAZSA EKİNLER DONAR
“Ocak ayında olmamıza rağmen hala kar yağmadı. Bugünlerde hava sıcaklıkları sonbahar mevsimi havalarını andırıyor. Sonbahar mevsiminde ektiğimiz hububat yağışlarla birlikte filizlenir, boy verir. Filizlenen bu ürünlerin üzerine kar yağmalı ki, kar onu soğuk havalarda bir yorgan gibi korusun. Kar olmazsa tarladaki ekin donma tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Buda çiftçimizi korkutuyor. Bu dönem havanın sıcak geçmesinden dolayı ekinler çabuk büyüyecek. Eğer ki kar yağmadığı takdirde bu buğdayları don keser ve büyük ölçüde ürün kaybına neden olur. İnşallah beklediğimiz kar yağar ve çiftçimizin yüzü güler” dedi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok