KASAP ADAYLARI TER DÖKTÜ

KASAP ADAYLARI TER DÖKTÜ

2023 Yılı Hac mevsiminde  kasap ve mevsimlik işçi olarak görev yapacak olan adaylar, yapılan uygulamalı sınavdan geçtiler. 

Kurban Bayramı’nda hacca gidecek kasaplar uygulamalı eğitim sınavından geçiyor. Kasap adayları Masat, hayvan yüzme ve kesme sınavında hünerlerini gösterdiler. Sınavı başarı ile geçecek olan kasap ve kasap yardımcıları, kutsal topraklarda hayvan kesimi gerçekleştirecek.  Sınav başlamadan önce uyarı ve bilgilendirmede bulunan Kasapoğlu turizm şirketi yetkililerinden H.Sait Orak ve H.Beşir orak, uygulamalı sınava katışacak adaylar arasında iyi ve yetenekli kasap adaylarını seçmek zorunda olduklarını ifade ederek, uygulamalı elemede başarısız olup sınavı kaybecek kasap arkadaşlarımızn darılmaması, üzülmemesi ve kırılmaması gerektiğini, nasip olursa önümüzdeki sene başarılı oldukları taktirde kutsal topraklara gitmeye hak kazanırlar, diye konuştular.   

Batman Sakatatçılar çarşısında uygulamalı sınava tabi tutulan kasap, kasap yardımcıları, sınavı başarı ile geçtikleri taktirde, Suudi Arabistan’a giderek Hac mevsiminde bölgede görev yapacaklar. (Faruk ÇİFTÇİ)

 

 

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler