
KAYGUSUZ “TPİC'TE ÇALIŞMA KOŞULLARI DÜZELTİLMELİ”
KAYGUSUZ “TPİC'TE ÇALIŞMA KOŞULLARI DÜZELTİLMELİ”
Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, 2020 yılında öncelikli hedeflerinin kök ücretlerini artırmak olduğu söyledi. Başkan Kaygusuz, TPİC'teki çalışma koşullarının iyileştirilmesi için de petrol emekçilerinin sigortalı olmasının gerektiğini söyledi.
“TPAO'DA SKALA ŞART”
2020 Yılına yeni umutlarla girdiklerini belirten Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, TPAO'da çalışan petrol emekçilerinin düşük kök ücretlerinin artırılmasına yönelik çalışmaları hızlandıracaklarını kaydetti. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin’in de kök ücretlerinin artırılmasına sıcak baktığı ifade eden Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Kaygusuz: "Yeni yıla umutla giriyoruz. 2020'nin herkese barış, huzur ve sağlık getirmesini istiyoruz. TPAO'da kök ücretlerinde ciddi bir sıkıntı söz konusu. Son yıllarda petrol üretimini artıran ve kar oranını yükselten TPAO'da artık çalışanlarının kök ücretleri iyileştirilmeli. TPAO'da petrol emekçisinin aldığı ücret çok düşük. Bunu birçok kesim de kabul ediyor. Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı sayın Süleyman Akyüz ile birlikte yeni yılda bürokrasiye yönelik görüşmelerimizi diğer şube başkanlarımızla birlikte hızlandıracağız. 2020'nin TPAO işçileri için skala’da düzenleme yılı olacağına inanıyorum" dedi.
“TPİC'TE ÇALIŞMA KOŞULLARI DÜZELTİLMELİ”
TPAO'nun yan kolu konumundaki TPİC'te de çalışma koşullarının düzenlenmesinin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Kaygusuz, şunları kaydetti: "TPİC'te iş güvenliğine yönelik şartlar maalesef yetersiz. Sermayesi % 100 devlet güvencesindeki bir şirkette Petrol-İş Sendikası’nın artık TPİC'te olması gerekiyor. TPİC'te yeni bir yönetim oluşuyor. Maalesef TPİC'te istihdam daralttırılmak isteniliyor. Bu kuruluşta yıllarca emek veren petrol emekçilerine yeni maddeler dayatılıyor. Ağır ve tehlikeli bir iş kolu olan TPİC'te vasıfsız işçilere öncelik veriliyor. Artık bu kurumda çalışanlarını hayatını riske edecek çalışma koşullarının ortadan kaldırılmasını istiyoruz. 2015 yılında iş akitleri feshedilen ve davayı kazanmalarına rağmen hala işlerine dönemeyen 200 civarında petrol emekçisi arkadaşımız var. 2020'de hedefimiz TPİC'teki çalışanların tamamını sendikalı yapmaktır.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok