‘‘KAYIPLAR BULUNSUN, FAİLLER YARGILANSIN!’’

İHD Batman Şubesi Geleneksel ‘Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın’ Cumartesi eylemlerini sürdürdü.

İHD Batman Şubesinin Gülistan Caddesi girişinde yaptığı açıklamada; “Bizler; kayıp yakınları ve hak savunucuları olarak; gözaltında kaybedilen insanlarımızın akıbetinin açığa çıkarılmasındaki ısrarımız, hukuk, insan hakları, barış ve demokrasi taleplerimizle bir kez daha bu alandayız. 562 haftadır tüm çağrılarımıza rağmen hâlâ hukuk işletilmiyor, cezasızlık politikalarıyla failler aklanmaya devam ediliyor. Demokratik devletlerin öncelikli görevi, hukukun üstünlüğünü güvence altına almak, hukukun tarafsız, doğru, adil ve etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamaktır. Devlet adına suç işleyen faillerin bir an önce yargı önüne çıkarılabilmesi için, yargı mensupları, soruşturmalarını yürütürken, kararlarını verirken bağımsız, tarafsız ve ilkesel bir tutumla, tüm baskı, tehdit ve müdahalelerden uzak bir şekilde hareket etmeleri gerekmektedir.

Bu gün yine buradan bu topraklarda kaybedilen yüzlerce insanın faillerinin, insanlığa karşı suç işleyen sorumluların ortaya çıkarılmasını ve yargılanmalarını talep ederken, 25 yıl önce gözaltına alınarak kaybedilen İsa Soysal’ın sesi oluyoruz.  Evli ve üç çocuk babası İsa Soysal, 1988 sonbaharında Silopi'ye bağlı Bozalan köyünün Karuğ mezrasındaki evine gelen sivil giyimli kişiler tarafından zorla götürüldü ve bir daha kendisinden haber alınamadı. İsa Soysal tarım ve hayvancılıkla uğraşıyordu ve daha önce hiç gözaltına alınmamıştı. Eve gelen kimliği bilinmeyen sivil iki kişi, ‘Seninle işimiz var, Diyarbakır'a gideceğiz’ diyerek İsa Soysal ile birlikte köyden ayrıldılar. Köyden ayrıldıktan sonra İsa Soysal’dan bir daha haber alamayan ailesi, 10 gün kadar bekledikten sonra, Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek İsa’nın kayıp olduğunu, orada olup olmadığını sordu, ancak olumsuz cevap aldı. Kardeşi başta olmak üzere ailesi ve yakınları, polis, hastane, hapishanelerden İsa Soysal’ı sordular. Gelen ihbarlar üzerine Soysal ailesi, Irak’taki hastane ve hapishanelerde de İsa’yı aradı ancak bir sonuç alamadı. Gözaltında kayıplara karşı mücadele yürüten bizler, hakikat adına, adalet adına, vicdan ve insanlık onuru adına mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

Bir cumartesi annesinin dediği gibi “Adalet, adaletsizliğin saltanatını yeninceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. ”Kayıplarımızı unutmayacağız! Gözaltında kaybedilen insanlarımızı aramaktan asla vazgeçmeyeceğiz.” Şeklinde açıklamada bulundular.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler