KÜRT DİL PLATFORMU) BATMANPETROL İŞ SENDİKASINI ZİYARET ETTİ

PZK-BATMAN (KÜRT DİL PLATFORMU) BATMANPETROL İŞ SENDİKASINI ZİYARET ETTİ

PZK-Batman (Kürt Dil Platformu) bileşenlerinden oluşan bir heyetle 01.11.2021 de saat 13.30 d Batman Petrol-İş Sendikasını ziyaret etti.Heyet  Başkanı Veysel KARTAL ve yöneimi tarafından sıcak bir şekilde karşılandı.
 
PZK sözcüsü Devran Yıldız,PZK-Kürt Dil Platformunu tanıttı ve şunları dile getirdi.
"  Kürt Dil Platformu üç senedir siyasetçiler,sivil toplum örgütleri,aydın,akademisyen,dil bilimcileri ve kişilikler ;Kürt dilinin resmi ve eğitim dili olması için oluşturuldu.Kurulan PZK Kürt Dil Plaformuna bağlı olarak ,aynı amaçla yakın zamanda PZK-Batman (Kürt Dil Platformu) temsilciliği  kuruldu.Ziyaretimizin amacı sendikanızın  Kürtçenin resmi dil olmasını gündemine alması ve bu çalışmaya ortak olması. Aynı zamanda imza kampanyasına da destek olmasıdır.Bu çalışmada önerileriniz ile  Sendika olarak daima çalışmada ortaklaşmanızı  ve desteğinizi görme beklentisi içindeyiz."
 
 
Batman Petrol-İş  Başkanı Sayın Veysel Kartal da bu ziyaret için heyete teşekkür etti ve ekledi:
"Bu isteğiniz Kürtçenin resmi dil olması talebi meşru bir haktır,insan hakları ile ilgli olmazsa olmazıdır ve PZK 'nin (Kürt Dil Platformunun istekleri daima gündemimizde olacak,Sendika içinde bu anlamda aktif bir rol oynayacağız. Bu çalışmalarınızda  sizlere katkı sunmayı görev olarak biliyoruz. "
Ziyaret devamlı iletişimde olma temennisiyle, başarılı bir şekilde sona erdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler