Lokal açılışı mitinge dönüştü

Lokal açılışı mitinge dönüştü

      31 Mart yerel seçimlerine hazırlanan HDP, merkezi seçim lokalinin açılışını gerçekleştirdi. Milletvekilleri ve Eşbaşkan adaylarının katıldığı lokal açılışı, adeta mitinge dönüştü.
 
 
 
‘ADAYLAR ETRAFINDA KENETLENELİM’
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP), Batman'da Turgut Özal Bulvarı Yaşam hastanesi önündeki alanda merkezi seçim lokalinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa katılan kişiler polis tarafından arandıktan sonra içeri alındılar. Açılışa, HDP Milletvekilleri Feleknaz Uca, Ayşe Acar Başaran, Necdet İpekyüz, HDP Batman eş başkan adayları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, adaylığı YSK tarafından reddedilen Sabri Özdemir ve kalabalık bir topluluk katıldı. İl Seçim Kurulu tarafından adaylığı reddedilen Sabri Özdemir kısa bir konuşma yaptı. Özdemir, “Bizde kişiler önemli değildir.
 
Biz bu amaçla yola çıktık ve yeniden biz kazanacağız. Adaylar etrafında kenetlenelim” dedi. Ardından konuşan Eşbaşkan adayı Songül Korkmaz, “Kayyumlar nasıl ki buraya atandılar ise sesimizi yükselterek, onları buralardan yollayacağız. Kayyum atandığında bu halkın iradesine darbe vuruldu. Batman'ın sembolü olan Yılmaz Güney Sineması önce yakıldı ardından yıkıldı. Biz bunları unutmadık. O yüzden köy köy mahalle mahalle gezerek partimizin kazanması için çalışacağız ve kayyumları yollayacağız” dedi.  Diğer Eşbaşkan Adayı Mehmet Demir de Özdemir’in adaylığının reddedilmesine tepki gösterdi. Yapılan konuşmaların ardından lokal açılışı gerçekleştirildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler