MAHALLE SAKİNLERİ TANDIR İSTİYOR

MAHALLE SAKİNLERİ TANDIR İSTİYOR

Kardelen mahallesinde bulunan ve dar gelirli vatandaşların ekmeği ucuza mal etmek için yaptıkları binlerce lira değerindeki tandırlar dört ay önce yıkılmıştı . Mahalle sakinleri daha düzenli ve kullanışlı tandırların yapılması için yetkililerden yardım talep ediyorlar. 
 
3.5 yıl önce Kardelen mahallesine taşınan site sakinleri fırınlardan ekmek alacak imkânları olmadığı için boğazlarından kısarak binlerce liraya tandır yaptıklarını belirten Kardelen Mahallesi sakinleri 4 ay önce tandırlarının yıkımın kendilerini mağdur ettiğini söylediler.
 
 Tandır sahiplerinden Hüseyin Aksoy , tandırlarımız 4 ay önce yıkıldı, “ Tandırı yapmak için çok çaba sarf ettim. Çok masraf yaptım. Bize danışmadan, rızamızı almadan yıktılar. Bizi mağdur ettiler. Biz tandırlarımız sayesinde ucuz ekmeğe sahip oluyorduk. Şimdi ne yapacağız”
 
 
 
Diğer bir tandır sahibi Songül  keskin , yoksul oldukları için tandır yaptıklarını, tandırlarının yıkılmasıyla büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade etti. Artık ucuz ekmek alamayacaklarını belirten Aksoy zararlarının karşılanmasını, mahallede kendileri için uygun yerlerde tekrar tandırların yapılmasını istedi.
 
Tandırların madde bağımlıların meskeni haline geldiği iddiası üzerine yapılan şikâyet doğrultusunda yıktırıldığını belirten Mahallelli, bunun mağduriyet oluşturacağını söyledi.
 
DAHA KULLANIŞLI TANDIRLAR YAPILSIN
Kardelen Mahallemizde ikamet eden  bizler ekmek ihtiyaçlarını kendi yapmış oldukları tandırlardan karşılamaktayız . Bazı şikâyetler üzerine mahallemizde bulunan tandırların hepsi belediye tarafından yıkımı yapıldı. Bu yıkımla beraber mahallenin büyük bir mağduriyet yaşadı . Daha fazla mağduriyetlerin olmaması için gerek Valimizden gerekse belediye başkanımızdan daha düzenli ve kullanışlı yeni tandırların yapılması noktasında yardımlarını talep ediyoruz." dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler