
MİSİAD ‘PANDEMİ, 2 BİN KİŞİLİK İSTİHDAMA ENGEL OLDU’
MİSİAD ‘PANDEMİ, 2 BİN KİŞİLİK İSTİHDAMA ENGEL OLDU’
Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSİAD) Batman İl yönetimi, kentte görev yapan basın mensuplarıyla biraraya geldi.
toplantıda, MİSİAD Batman İl Başkanı Namet Hisretoğlu, Başkan Yardımcısı Engin Kutlay ile Medya ve İletişim Kurulu Başkanı Çelebi Soysal yer aldı. Burada konuşan İl Başkanı Hisretoğlu, “Malum Pandemi nedeniyle işyerlerimizi belli bir aralıkta kapatmak zorunda kaldık. Kira ve çalışanlarımızla ilgili ücretlerini ödeme noktasında sıkıntılar yaşadık. Bu konuda sağ olsun Batman halkı çok duyarlı ve anlayışlı. Hatta bizim başkan yardımcımız Engin Bey 3-4 tane kiracılardan kira almadı. Çünkü biz aynı gemideyiz. Aynı gemide yer aldığımız için birbirimize destek vermek zorunluluğumuz var. Lobicilik faaliyetlerimizle ilgili basından destek bekliyoruz. Tabi pandemi sürecinde işadamlarımız da sıkıntı çekti ama malum dünya genelinde bir sıkıntıydı. Biz sıkıntılar ile ilgili ne olursa olsun işadamları olarak ayakta kalmaya çalışan birer neferiz. Böyle de görüyoruz. Çünkü yaklaşık olarak 18 aydır MİSİAD Batman’da şubeleşme ve teşkilatlanma faaliyetlerinde ödün vermedi. Çoğunluk tabela derneği olarak söylemlerde bulundu ama hala çok şükür ayaktayız.
‘PANDEMİ, 2 BİN KİŞİLİK İSTİHDAMA ENGEL OLDU’
Malum sıkıntılar olacak ama biz önlem olarak devletin desteğine ihtiyacımızın olduğunu zaten beyan ettik. Tekrar tekrar altını çizmekte fayda ve yarar görüyorum; Bugün Sayın Valimiz ve aynı zamanda Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin beyefendinin gerçek anlamda Gebze Organize sanayinde daha önce çalışmasından ötürü deneyimle ilgili biz işadamlarına çok değer veriyor ve gözle görülür bir istihdam bir yatırım geldi. Ama bu pandemi sürecinde malum tam gözle görülmeyecek şeklini aldı. Örneğin biz İstanbul’da bir yatırımcı arkadaşımızla onu Ankara’ya götürebilmek için görüşmeler sağladık; yaklaşık 2 bin kişinin çalışacağı, istihdam edileceği şekilde bir görüşme yaptık ama Pandemi sürecinde mecburen askıya aldık. Bu sıkıntıları yaşıyoruz. Ama biz bu süreci hep birlikte atlatacağız. Devletimizin koyduğu sosyal mesafe, maske ve hijyen şeklinde en kısa zamanda atlatacağımızı düşünüyoruz. Malum MÜSİAD ile Memleketçi İşadamları olarak karıştıranlar oluyor. Şunu beyan etmekte isterim STK’larda giriş çıkışlar, azalmalar ve yükselmeler oluyor üyeler açısından. İlk etapta pandemi süreci öncesinde biz Türkiye genelinde şube olarak 116 şube, 48 tane de yurtdışı temsilciliğine sahip bir teşkilatlanmayız. Yalnız basın mensupları arkadaşlarımız şunu iyi bilsin ki, 2016 yılında kurulan bir derneğin bu şekilde hızlı büyümesinin ne kadar gönül birlikteliğiyle birlikte yol aldığını ve gerçekten işadamların buna nasıl değer verdiğini görmek gerekir.
‘BATMAN’DA 40’A YAKIN ÜYEMİZ VAR’
Diğer STK’larda isim olarak söylemeye gerek yok, ama 25-30 yıllık bir süre içerisinde bu sayıya ancak ulaşabildiler. Biz 4-5 yıllık bir süre içerisinde hemen hemen 81 ilin tamamında şubeleştik ve 44 tane de yurtdışı temsilciliği oluşturduk. Türkiye genelinde yaptığımız projelerde ilk maske aşamasındayken kimsenin bilmediği şekilde Ankara’nın tamamında bir fabrika elde ettik ve sağlık Bakanlığına hibe ettik. Mersin şubemiz kendi otelini sağlık çalışanlarımıza hibe etti. MİSİAD beş yıllık bir süreçte bu şekilde yürürken bazıları tarafından karalama politikaları, iftiralar oluşabilir, ama biz tekrar tekrar söylüyoruz; biz bağımsız bir STK’yız. Devletine, memleketine, vatanına, bayrağına bağlı ve onun için her zaman sahada olmayı öngören birer neferiz. Batman olarak üye sayımız 40’a yakın var. Tabii pandemi sürecinde bir araya gelemedik. Toplantıları da arkadaşlarımızla dijital ortamlarda yaptık. Tabii çok büyük iş adamları yanımızda olsun, küçük işadamları yanımızda olsun şeklinde bir ayırım yapmıyoruz ve herhangi bir soy isim peşinde değiliz. Bizim için kim Batman’a aşıksa ve Batman için elini taşın altına koyuyorsa, işadamı gömleğini ve sıfatını taşıyorsa, aynı davada olmaktan ve aynı yolda beraber yürümekten şeref duyarız” dedi. (Haber Merkezi)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01PETROLSPOR'DA LİDERLİK KEYFİ 2-0
- 02NASIROĞLU “KAOS VE RANT ANLAYIŞINA PRİM YOK”
- 03GÜÇ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 04Belediye, park ve bahçelerde bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor
- 05Afrodit İç Giyim’de Okul Hareketliliği Başladı
- 06UYUŞTURUCU SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
- 07BAT-RAY TANITILDI
- 08ARAÇ DEVRİLDİ: 2 YARALI
- 09BATMAN VAKFI KURULUŞ ÇALIŞMALARINI HIZLA SÜRDÜRÜYOR
- 10HÜDA PAR Heyeti Kürdistan Bölgesinde temaslarda bulundu
- 11TAŞ “BU SEKTÖRDE YILDIZLAR KAZANIYOR, EMEKÇİLER SÜRÜNÜYOR”
- 12BELEDİYEDEN TEKSTİL ATIKLARINA YÖNELİK DENETİM
- 13Doğru teşhis Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde konuldu
- 14BATMAN’DA TÜTÜNLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI
- 15HASANKEYF KALESİ GECE DE ZİYARETE AÇILDI
Henüz Yorum yok