MODEL MERKEZ AÇILDI

“HAYVAN BARINAĞIMIZ 5 YILDIZLI OTEL DÜZEYİNDE”

Batman’da 45 dönümlük alan üzerine kurulan Hayvan Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışı yapıldı.
 
Açılışta konuşan Vali Ekrem Canalp: “Bu merkez hayvanlarımızın deneme bonusu hem steril, hem de 5 yıldızlı otel standartlarında hizmetin sunulduğu ama aynı zamanda da sağlık hizmetinin verildiği bir merkezdir. Bu merkez Türkiye’ye modeldir” dedi.
 
 
BÖLGENİN EN BÜYÜK BARINAĞI
 
Batman Belediyesi’nin Hasankeyf karayolu üzerinde 45 dönüm üzerine kurduğu Hayvan Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışı yapıldı. Açılışa Vali ve Başkanvekili Ekrem Canalp, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, il yöneticileri ve STK-Oda başkanları katıldı. Açılışta merkezin önemine değinen Vali Canalp: “Bu merkez Türkiye'de sahipsiz ladesbet giriş hayvanları ile ilgili son yıllarda gittikçe artan bir soruna çözüm önerisi olarak bir model olarak,  Batman modeli olarak sunmuş olduğumuz bir modeldir. Hayvanlarımızın hem steril ve en uygun koşullarda 5 yıldızlı otel standartlarında hizmetin sunulduğu ama aynı zamanda da sağlık hizmetinin verildiği bir tesis olmasıdır. Burayı çok daha özel kılan bir başka özelliği de burada hem beslenmelerinin hem de yaşamsal ihtiyaçların karşılanması suretiyle buradaki canlarımızın yaşam koşullarının sağlanmasıdır” dedi.
 
 
“BU MERKEZ BATMAN MODELİDİR”
 
 
 
Vali ve Başkanvekili Canalp, şöyle devam etti: “Hayvanlar burayı benimsediği zaman burada kendi öz iradeleriyle kalmayı seçtikleri zaman bizim Batmanımızın sokakları üzerindeki sokak hayvanları baskısından kurtulmuş olacaktır. Türkiye'ye gerçekten de başka bir modelle, sokak hayvanları açısından bir modeli sunuyoruz. Bu Batman modelidir. Türkiye'de bu şekilde hayvan rehabilitasyon merkezleri var ama o merkezlerde sadece hayvanların sağlık koşullarıyla ilgili belli hizmetler veriliyor ama bizim bu merkezimiz bu hizmetlerin çok daha ötesinde hayvanların bakımlarının da yapılacağı ve hayvanların kendi serbest iradeleriyle burada kalmayı seçecekleri ve benimseyecekleri ve kentler üzerindeki sokak hayvanları baskısının kaldırıcı bir model olacaktır inşallah.” Öte yandan merkezde hayvanların tedavisi için iki ameliyathane, iki adet muayene, tam donanımlı laboratuar, röntgen cihazı ve yoğun bakım ünitesi de bulunuyor. 

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler