Müftü Nikahına Talep Artıyor

Müftü nikahına talep artıyor

Batman il ve ilçe müftülüklerinde bir yılda 600 çiftin resmi nikâhı kıyıldı. Müftü Turgut Erhan, bu alanda Batman’ın nikâh kıymada Türkiye’de üst sıralarda yer aldığını belirtti.
 
İl ve ilçe müftülüklerine evlendirme memurluğu görev ve yetkisinin verilmesine ilişkin düzenlemeyi içeren yönetmelik, 2 Aralık 2017 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu tarihten sonra müftülülerde nikâh işlemlerini yapan çiftlerin sayısı her geçen gün artıyor. Batman Müftüsü Turgut Erhan, bir yıl içerisinde Batman ve ilçelerinde 600 çiftin nikâhının kıyıldığını belirtti.
 
‘TÜRKİYE’DE İLKLERDEYİZ’
 
Ailenin kurulmasıyla beraber güçlü olmasının bazı temel parametreleri olduğunu belirten Müftü Erhan, “Bize nikâh kıyma yetkisi verildikten sonra müftülüğümüze gelen vatandaşlara bu anlamda rehberlik etmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede geçen yıl itibariyle bize diğer illerle karşılaştırdığımız zaman çok çok fazla diyebileceğimiz, belki Türkiye’de ilklere girebileceğimiz çerçevede nikâh işlemi yapıyoruz. İlçelerle beraber 2019 yılında 600 kişiye nikâh kıydık biz. Bu az bir rakam değildir. Nikâh kıyma yetkisi konusunda yeni olmamıza rağmen bu rakam Türkiye geneli itibariyle oldukça yükseklerde bir rakamdır. Önümüzdeki süreç itibariyle vatandaşlarımız gördükçe, tanıdıkça, birbirlerinden haberdar oldukça bu rakamın daha da artacağını zannediyoruz. Buraya gelenlere nikâhın, o seremoninin oluşabileceği bir odamızı hazırladık.  Sadece eşler veya evlenecek olan çiftlerimiz gelmiyor, yakınları da gelebiliyor. Aynı zamanda biz bunlara vaiz ve vaizemizle bilgi veriyoruz” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler