MUHTAR PADİR "EDİ BESE"

PADİR “HIRSIZLARDAN GINA GELDİ”

Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir, kentteki hırsızlık olayları ile ilgili açıklamada bulundu. Hırsızların özellikle elektrik internet kabloları ve sokak logar kapaklarını çaldıklarını anlatan Padir, cezaların caydırıcı olmaması hırsızları cesaretlendirdiğini söyledi.
 
Padir “Son zamanlarda İlimizde yaşanan hırsızlıklar halkımızı bezdiriyor. Gün geçmiyor ki;  mahallelerimizde hırsızlık olayları yaşanmasın. Özellikle hırsızlar; günümüzün temel ihtiyaçlarından elektrik ve internet kabloları, sokak ve caddelerdeki logar kapakları vb. ayrım gözetmeksizin gözlerine kestirdikleri irili-ufaklı hemen her metal ve iletken parçayı çalmaktadırlar. Bu durum başta öğrencilerimizin internet erişimini engellemekte, halkımızı ciddi manada mağdur etmektedir.
 
Kolluk kuvvetlerimiz hırsızları yakalayıp ilgili birimlere teslim ettikten kısa bir süre sonra mevzuatta caydırıcı cezaların olmayışından kaynaklı hemen salıveriliyorlar. Cezaların caydırıcılığının yetersiz olması, hırsızların bu suçu tekrardan işlemek suretiyle cesaretlendirmektedir. Şayet cezalar caydırıcı olsaydı, bu denli hırsızlıklar yaşanmayacaktı. Bu nedenle;  Kanun yapıcılardan istirhamımız; hırsızlık suçlarına yönelik etkin ve caydırıcı cezaların getirilmesidir” ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler