MUSTAFA SARIGÜL BATMAN'DA GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Değişim Partisi Genel Başkanı Sarıgül, Batman’da basın toplantısı düzenledi

*Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Batman İl Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında göç dalgasına dikkat çekti ve ekledi; “Türkiye bu kadar fazla göçü kaldıramaz.”
 
AFGANİSTAN VE GÖÇÜ DEĞERLENDİRDİ
 
Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki gezisinin son gününde partisinin Batman İl teşkilatında basın toplantısı düzenleyen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye’nin Afganistan’dan gelen göçünü kaldıramayacağını söyledi. Türkiye’de yangın ve sel olaylarından üzüntü duyduklarını belirten Sarıgül, şunları kaydetti; “Önemli bir konuya dikkat çekmenin sorumluluğunun bilincindeydi. Türkiye daha fazla göç gelmesi için, ülkemizin sıkıntıya düşmemesi için göç konusunda evrensel hukuk kurallarının mutlaka devreye girmesini devreye girmesini arzu ediyoruz. Türkiye’miz bu kadar fazla göçü asla ve asla barındıramaz. Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları ve Birleşmiş Milletler Mülteci hukukunun da devreye girmesini parti olarak istiyoruz.”
 
“BATMAN’DA SERBEST BÖLGE PLANLIYORUZ”
 
Tütün ekiminin Türkiye için önemli bir ürün olduğuna da işaret eden Sarıgül; “Türkiye topraklarına ne ekilip biçileceğine ne Avrupa Birliği ne İngiltere nede Amerika karar veremez. İktidarımızda biz bu ürünlerin önünü açacağız. Kasım’da Batman’da olacağım. İki gün kalacağım Batman’da, bölgeyle ilgili düşündüğümüz projeleri tüm kamuoyu ile paylaşacağız. Önemli projelerimizden biri de Serbest Bölge projesidir. Ülkemizin 3-4 noktasında serbest bölge yapılması için de çalışıyoruz” dedi.
 
“ELEKTRİKTE ÖZEL SEKTÖR KEYFİ ZAM YAPIYOR”
 
Elektrikte özel sektörün keyfi zam yaptığını da belirten Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü; “Elektrik konusunda binlerce vatandaşın mağduriyeti söz konusu. Elektrik özel sektöre geçtikten sonra ciddi rahatsızlıklar başladı. Binlerce yurttaşımızın mağduriyetini görüyoruz. Özel sektör keyfi olarak zam yapmakta. Bir ay gelen fatura başka, iki ay sonra gelen fatura başka. Bu gerçekten doğru bir şey değildir.”
 
“ÇİFTÇİ, HUZURLU OLURSA…”
 
Çiftçilerin ucuz elektrikten yararlandırılmasının da gerektiğini söyleyen Sarıgül, “Çiftçilerimize mutlaka alım garantisi vermemiz lazım. Elektriğin de mutlaka çiftçimize düşük olması lazım. Çiftçilerimiz ne ekiyorsa ne üretiyorsa alım garantisi verdiğimiz andan itibaren inanıyorum ki, çiftçimiz huzurlu olacaktır. Çiftçimiz huzurlu olduğun zaman mutfak da huzurlu olacaktır. Demokrasi olmazsa olmazlarımızdandır” diye konuştu.
 
“GENEL BAŞKANI ÜYELER SEÇECEK”
 
Partilerinde delege sisteminin de kaldırıldığını belirten Sarıgül, “Yeni kurulan birçok partiye bakıyorum, il ve ilçe teşkilatları yok. Sadece kağıt üzerinde kongrelerini yapıyorlar. Biz 90 iş gününde canla başla teşkilatlarımızı kurduk. En demokratik kitle partisiyiz. Genel Başkanı delegeler seçmeyecek, partiye kayıtlı üyeler seçecek. Eylül’ün ikinci haftasında tüm illerde Genel başkanlık seçimleri yapılacak. Genel Başkan olmak isteyenler de önümüzdeki günlerde müracaatlarını yapabilecekler. Çünkü biz delege sistemini kaldıran bir partiyiz” dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler