Okulların temizliğini veliler yapmak zorunda kalıyor

Batman'daki bazı okulda temizlik elemanı sıkıntısı yaşanması nedeniyle veliler okulların temizliğini yapmak zorunda kalıyor.

Batman genelinde bazı okulda temizlik elemanı olmadığından dolayı okulların temizlenemediği belirtildi.

Birçok okulda temizliği öğrencilerin yaptığı öğrenilirken, bazı okullarda ise velilerin okulları temizlediği görüldü.

Temizlik sorunuyla beraber güvenlik sorununun da olduğunu dile getiren veliler, İLKHA mikrofonları aracılığıyla yetkililere çağrıda bulundular.  

Üç çocuk annesi Şükran Yılmaz, iki çocuğunun okul okuduğunu ve kendisinin de kucağındaki bebeği ile okulda temizlik yapmak zorunda kaldığını söyledi.

Yılmaz, "İki çocuğum var. Onları okula bırakıyorum. Ardından küçük çocuğumla geliyorum bana temizlik yaptırıyorlar. Ben okulu temizlemeye mecbur değilim. Burada her türlü pislik var ve yetkililer ilgilenmiyor. Dile getirdiğimiz zaman seslerini bizden daha çok yükseltiyorlar. Çocuklarımı emanet ettiğim yerlere bir bakın. Kapılar açık, güvenlik bile yok. Bu soruna bir çare bulsunlar artık. Çare bulmasalar biz çocuklarımızı ne yapalım. Okul temizliğini ben yapamam. Sabah 08.00'de geliyorum saat 14.00'e kadar okul bahçesindeyim ve ben evimin temizliğini yapamıyorum. Küçük bebeğimle sizce olur mu bu. Artık devletten bir şeyler bekliyoruz." dedi.

"Sınıfları biz veliler temizliyoruz"

Okulun temizliğinden şikâyetçi olduğunu ifade eden velilerden Hicret Kişmir ise tepkisini şöyle dile getirdi:

"Çocuklarımızı buraya gönderiyoruz ama hiçbir temizlik ve düzen yok. Her taraf çöp içinde. Zaten lavabolarda bir sabun bile yok. Her taraf pislik içinde. Kapıda bir güvenliğin olması gerekirken o da yok. Buraya giren çıkan hiçbir şekilde belli değil. Biz çocuklarımızı buraya bırakıp gittiğimizde arkamızı dönüyoruz ki çocuklarımız dışarıda. Güvenlik ve tedbir olmadığı için çocuklar rahat bir şekilde dışarı çıkabiliyorlar. Okul önünden hep arabalar gelip geçiyor. Çocuğumuzu buraya bıraktığımız gibi burada oturuyoruz. Hiçbir yere gidemiyoruz, hep buradayız."

Sınıfları kendilerinin temizlediğini dile getiren Kişmir, "Temizlik için hiç kimse yok. Çocuklarımız hastalanıyor. Enfeksiyon kapıyorlar. Biz bu sorunların yaşanmasını istemiyoruz ve bir çözüm bulunmasını istiyoruz. İnşallah en yakın zamanda bir çözüm bulunur. Sınıfları biz veliler temizliyoruz. Hatta temizlik ürünlerimizi de biz elimizde yukarı çıkarıyoruz. Teneffüslerde sınıfları temizleyeceğiz. Müdür ‘bize yardımcı olun' diyor. Okullar açıldığında 20 gün içinde temizlikçiler gelir denildi. Bir ay oldu hâlâ bir temizlikçi yok. Bu konuyu Milli Eğitim Müdürü ile görüştük. Milli Eğitim Müdürü '2 gün sonra gelir' dedi. Oldu bir ay daha da gelen olmadı."

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler