OLAYLARIN GİZLİ KAHRAMANLARI: İTFAİYECİLER

Türkiye’de her yıl 25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası Batman’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Yangın, suda mahsur kalma, hayvan kurtarma operasyonu ve trafik kazalarında ön sırada yer alan Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, yıl içerisinde Batman genelinde gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarıyla olayların adeta gizli kahramanları arasında yer aldı.

Bu yıl 308’incisi kutlanan İtfaiye Teşkilatı nedeniyle Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü itfaiye araçlarıyla siren çalarak kent merkezinde şehir turu attı.

Batman Belediyesi’nin olası tüm olaylar karşısında çok iyi bir donanıma sahip olduğunu belirten Batman Belediyesi İtfaiye Müdürü Mizbah Akboğa açıklamada bulundu.

Akboğa Yaptığı açıklamada: “Yeni alınan cihazlarımız sayesinde altyapımızı güçlendirdik. İtfaiye personelimiz kendi canı pahasına vatandaşın canını kurtarmak için var gücüyle olaylara müdahale etmektedir. Bizler sadece yangınlarda değil, canlı kurtarma ve suda mahsur kalma çalışmalarımızla da oldukça deneyimli bir teşkilatız. Personelimizin yangın anında alev ve sıcaklığın olumsuz etkilerinden korunmak için tüm giysileri ısıya dayanıklı, yanmaz ve su geçirmez malzemeye sahip. Olası kimyevi madde yangınlarına karşı da KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) elbisemiz ile de katı, sıvı, gaz halindeki kimyasallardan korunmak amacıyla da halkımızın hizmetindeyiz.” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler