Ölüme neden olan kanalın tel örgülerle kapatılması istendi

Batman’da 7 yaşındaki çocuğun düşerek hayatını kaybettiği sulama kanalının bir an önce tel örgülerle kapatılmasını isteyen mahalle sakinleri, yetkililere seslenerek boğulma vakalarının önüne geçilmesini istedi.

Batman’da sulama kanalları adeta tehlike saçıyor. Her yıl birkaç çocuğun ölümüne neden olan sulama kanallarında gerekli tedbirlerin alınmaması ise tepkilere neden oluyor. Geçtiğimiz günlerde Batman'ın merkez Çamlıtepe Mahallesi'nde 7 yaşındaki Mazlum Yaşar’ın düşerek hayatını kaybetmesi üzerine gündeme gelen Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait sulama kanalı adeta ölüme davetiye çıkarıyor.

Mahallenin içinden geçen kilometrelerce uzunluktaki sulama kanalı, etrafında tel örgüler olmadığı için, serinlemek için kanala giren küçük çocukların tehlikeli yüzme alanına dönüşüyor.

Kanal etrafında yeteri kadar tedbir alınmadığı için geçtiğimiz günlerde 7 yaşındaki Mazlum Yaşar’ın kanala düşerek hayatını kaybettiğini belirten mahalle sakinleri, bir an önce sulama kanalının etrafının tel örgülerle kapatılmasını istedi.

Başka çocuklar boğulmadan gereken önlemin alınması gerektiğini ifade eden mahalleliler yetkililere seslendi.

“Yetkililerden duyarlı olmalarını istiyoruz”

Çocukların sık sık kanal suyuna girdiğini belirten mahalle sakinlerinden Mehmet Şakir Yağcı, “Yetkililerden duyarlı olmalarını istiyoruz. Buraya en azından bir bariyer kursunlar. Geçen gün bir kardeşimiz burada boğuldu. Tedbir almalarını istiyoruz.” dedi.

“Kanalın etrafı kapatılsın”

Boğulma vakalarının önüne geçmek için kanalın etrafının tellerle örülmesini istediklerini söyleyen Dilgeş Demir, “Su kanalına giren çocuklar boğuluyor. Çok kişi boğuldu. Buraya tel örgü çekilmesini istiyoruz. Herhangi bir tedbir alınmadığı için küçük çocuklar kayıp suya düşüyor. Mahalleli olarak kanalın etrafına tel örgülerle çevrilmesini istiyoruz. Boğulma olayları olmasın.” diye konuştu.

“Başka boğulma vakası yaşanmasın”

Kanal etrafının ya kapatılıp ya da yaz ayları boyunca bir bekçinin tutulması gerektiğini vurgulayan Şakir Tekin, “Geçtiğimiz günlerde bir çocuk, ayağı kayıp suya düşerek boğuldu. Buranın etrafının kapatılmasını ya da bu yaz ayında bir bekçinin tutulmasını istiyoruz. Kanal şehrin ortasından geçiyor. Çocuklar sürekli bu kanalın etrafında gidip gelmektedirler. Öğleden sonra ise çocuklar kanala giriyorlar. Kanalın etrafı kapatılmalıdır ki, başka boğulma olayları yaşanmasın.” ifadelerini kullandı.

“Ya bekçi tutsunlar ya da kanal etrafını kapatsınlar”

Boğulma olaylarının yaşanmaması için yetkililerin gereken önlemi alması gerektiğini belirten Ahmet Yılmaz ise şunları söyledi: “Çocuklar sürekli kanala giriyorlar. Ya buraya bir bekçi tayin etsinler ya da kanalın etrafını tel örgüyle kapatsınlar. Senede 3-4 çocuk kanalda boğuluyor. Geçtiğimiz yıllarda da iki çocuk kanala düştü, ama onları Allah korudu. Yazık oluyor bu çocuklara. Küçük çocuklar tehlikenin farkında olmadan kanala giriyorlar. Aklımız sürekli çocuklardadır. Kanal etrafında önlem alınmalıdır.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler