OSB’ye 1,8 milyonluk hibe

OSB’ye 1,8 milyonluk hibe

Batman OSB’deki bazı yolların tamamlanması ve enerji alt yapısının iyileştirilmesi için Dicle Kalkınma Ajansı’nın sağladığı 1,8 Milyon TL’lik hibe desteği protokolü imzalandı.
 
OSB ALTYAPISI İYİLETİRİLİYOR
 
Batman Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından Dicle Kalkınma Ajansı’na sunulan ‘Batman OSB’deki Bazı Yolların Tamamlanması ve Enerji Alt Yapısının İyileştirilmesi’ adlı projesi başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı. Proje uygulanmak üzere Batman Organize Sanayi Bölge Müdürü Zeynep Akbel ile DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ tarafından imzalandı. Projenin toplam 2 Milyon 395 Bin TL’lik bütçesinin yüzde 75’i olan 1 Milyon 796 Bin TL’si DİKA tarafından hibe olarak sağlanacak.
 
Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ yaptığı açıklamada, Batman Organize Sanayi Bölgesi’yle ortaklaşa hayata geçirecekleri projenin Batman’ın yerel kalkınmasına büyük bir katkı sağlayacağını söyledi. Gelişmekte olan ekonomilerde, ekonomik kalkınmanın başlamasında ve sürekliliğinin sağlanmasında organize sanayi bölgelerinin rolünün çok fazla olduğunu ifade eden Altındağ, bölgesel kalkınma için hayati öneme sahip OSB’lerde işletmelerin faaliyetlerde bulunabilmesi için altyapı sorunlarının çözülmesi ve yatırımcılara cazip bir hale getirilmesi sağlanması gerektiğini dile getirdi. Projeyle birlikte, Batman Organize Sanayi Bölgesi’nin ulaşım ve nakliyeyi zorlayan bozuk, dar yolları düzeltilecek ve kesintili ve voltaj dalgalanmasına neden olan elektrik şebekesi trafolarının modüler hücreleri yenilenecek.
 
         Böylece meydana gelen maddi hasarlar en aza indirilecek, yatırımcılara ekonomik, kesintisiz ve güvenli enerji sağlanacak.

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler