‘ÖZGÜRCE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ’

ARSLAN ‘ÖZGÜRCE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ’

Batman Basın Konseyi Derneği, seçim akşamı görevi başındayken gözaltına alınan gazeteci Vedat Aker ile ilgili basın açıklamasında bulundu.
 
Dernek Başkanı Nedim Arslan ve yönetim kurulu üyeleri, Batman Basın Çalışanları, sahada çalışan gazetecilere zorluk çıkarılmamasını istedi. Batman Basın Konseyi Derneği Başkanı Nedim Arslan, “28 Mayıs Pazar akşamı seçim çalışmaları sonrasında saha çalışmaları için Diyarbakır Caddesindeki kutlamaları görüntülediği sırada olay yerinden uzaklaştırılması ve ardından göz altına alınmasının gazetecilere zorluk çıkarıldığının bir işaretidir” dedi. Arslan, gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirmek için sahada olduklarını ve vatandaşın haber alma özgürlüğünün engellenmemesi için özgürce çalışmak istediklerini ifade etti.
 
 
Gereksiz yere göz altına alındığını ifade eden gazeteci Vedat Aker ise, haber amaçlı Diyarbakır Caddesinde bulunduğuna dikkat çekerek, “Gazeteci arkadaşlarla birlikte kendimi tanıtmama rağmen zor kullanılarak göz altına alındım” dedi. Aker, ''Çekimler sırasında gösteride bulunan karşıt grubu çekmek isterken polis tarafından uyarıldım, alandan uzaklaştırılmak istendim, ısrarla gazeteci olduğumu söylememe rağmen zor kullanılarak göz altına alındım. Halkımız adına daima objektif ve cesurca gazetecilik yapacağımızı belirtmek istiyorum'' diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler