PETROL-İŞ’TE SEÇİM HEYECANI

Petrol iş sendikası Batman Şubesi seçimlere gitti.

Petrol iş sendikası Batman Şubesinin 18.nci genel kurulu gerçekleşti.
 
Petrol-İş sendikası konferans salonunda yapılan seçime üç liste yarışırken Genel Başkan Süleyman Akyüz, genel merkez yöneticileri ve 16 şube başkanı ile bazı STK temsilcilerinin de katıldığı seçimde Mehmet Çelik, Veysel Kartal ve bağımsız aday olarak Şirin Nebioğlu yarıştı. Daha önce TPAO, Botaş, TÜPRAŞ, Atlantik ve Prenco şirketlerinde çalışan petrol işçilerinin seçtiği 125 delege sandık başına giderken, kongrede söz alan Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz sendikanın çalışmaları, petrol emekçilerinin mücadelesinden söz etti. 
 
 
Üç listenin yarıştığı Petrol-İş Batman Şubesi’nin 18. Olağan kongresine katılan Petrol-İş Genel Başkanı Süleyman Akyüz, işçi sınıfının birlikte hareket etmek zorunda olduğunu belirterek; “Ne yazık ki 80-90’larda büyük kazanımlar elde eden işçi sınıfı 2000’ler sonrası bu kazanımlarının çoğunu yitirdi. En büyük mücadelelerimizden biri vergi dilimlerdir. Alınan ücretin yarısı vergi dilimlerine gidiyor” dedi.
 
Petrol iş sendikası eski şube başkanı Şehmus Kaygusuz’un aday olmadığı seçime delegelerin çoğu sandık başına gitti.  (Faruk Çiftçi)
 
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler