
PİLAV YİYELİM İŞ KONUŞALIM
İMAM-HATİP MEZUNLARINA ÇAĞRI
Batman İmam Hatip Lisesi Mezunları için okul yönetimi Pilav Günü düzenliyor.
Batman İmam- Hatip Lisesi mezunlarının geleneksel hale getirdikleri ve bu vesile ile her yıl bir araya geldikleri “Pilav Günü” etkinliğine bu yıl farklı bir boyut kazandırılabilir mi?
Batman İmam- Hatip Lisesi 2. Mezunlarından olan Objektif Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Yüksel Çiftçi, köşesinde yayımladığı bir makale ile mezun arkadaşlarına bir çağrıda bulundu.
Her yıl Pilav Günü etkinliği altında bir araya gelen İmam Hatip Mezunlarına bu etkinliğe farklı bir boyut kazandırmak, bu etkinliği memlekete katkı sunacak bir yatırıma dönüştürmenin mümkün olduğunu ve bunu yapabilecek cesaret, azim ve girişimcilik ruhuna sahip arkadaşlarının var olduğunu ifade ederek bir makale yayımladı.
Makalenin Linki
https://www.batmanobjektif.com/pilav-gunu-yatirima-donusur-mu-_m284.html
Çiftçi makalesinde şu ifadelere yer verdi:
“PİLAV GÜNÜ” YATIRIMA DÖNÜŞÜR MÜ?
Batman İmam Hatip Lisesi ilk mezunlarını 1982 yılında verdi. 1982’den 2021 yılına kadar yani ilk mezunlardan son mezunlara kadar tüm mezunlar pilav gününe davet edilir. İmam Hatip Lisesi mezunlarının bir kısmı devlet kademelerinde iyi mevki ve makamlarda yer alıyor.Vali ve Kaymakam olanlar, Başbakan Yardımcılığı, Bakanlık ve Milletvekilliği yapan siyasetçiler. farklı sektörlerde iş insanı olanlar, eğitim camiasında yer alanlar var. Doktor, mühendis, mimar, müteahhit, müftü, İmam Hatip gibi farklı makam - mevki ve statüde azimli, çalışkan ve güzel ahlakları ile görevlerini en güzel şekilde, örnek ve rol model olarak ifa etmektedirler. Tertip edilen pilav gününde yıllar önce aynı okulda, aynı sınıfta ve hatta aynı sırada öğrencilik yıllarını beraber geçirdikleri arkadaşları ile yıllar sonra tekrar bir araya gelmek, görüşmek güzel bir duygudur. Kimin nerede, ne işle meşgul ve ne görevde bulunduğunu öğrenme ve öğrencilik yıllarını tekrar yaşamak için büyük bir fırsat oluyor bu tür etkinlikler.
PİLAV GÜNÜ YATIRIM, ÜRETİM VE İSTİHDAMA DÖNÜŞÜR MÜ?
2004 yılından beri düzenlenen "Pilav Günü" etkinliğine pandemi nedeniyle ara verilmesinin ardından tekrar düzenlenmeye başlandı.
Yıllardır yapılan "Pilav Günü" etkinliğine farklı bir boyut kazandırılabilir mi?
Farklı şehirlerde, farklı görevlerde bulunan mezunların memleketleri olan Batman’da "Pilav Günü" etkinliği adı altında bir araya gelerek, birbirleriyle tanışmaları, hasbihal etmeleri ve kaynaşmaları çok değerli ve kıymetli tabi ki. Aslında istedikleri yerde istedikleri kadar pilav yiyebilirler. Ama bu vesile ile tanışmak, görüşmek ve kaynaşmak ne kadar önemli ise de objektif olarak genel fotoğrafa baktığınızda biraz yetersiz kalıyor. Bu buluşmaların memlekete katkı sunması, bu etkinliğe farklı bir boyut kazandıracak belki de ülke genelinde örnek teşkil edecektir.
Maddi olarak çok iyi yerde olan mezunlar bir araya gelerek Batman için istihdam yaratacak bir yatırıma imza atmaları, memleket için büyük bir kazanç olmakla birlikte, işsizlik oranı çok yüksek olan şehrimizde istihdam oluşturmak "Pilav Günleri" etkinliğini daha anlamlı ve çok da farklı kılacaktır. Ve her yıl bu yatırım daha da büyütülebilir. İlerde emekli olupta memlekete geri dönme niyeti olan mezunlar için de memlekete dönmelerine vesile olacaktır.
Bugüne kadar böyle bir girişimin olmaması bundan sonra olmayacak anlamına gelmiyor. Umarım 2022 yılı Pilav Günü bu konuda bir milat olur.
Bu hafta sonu yapılacak etkinlikte yatırım için beyin jimnastiği ve bilgi alışverişi yapılarak bir sonraki etkinliğe kadar istihdamın sağlanmış olması çok gurur verici olacaktır.
Girişimci ve cesaretli arkadaşların bu konuyu ciddi olarak ele alacaklarını, bu dayanışmayı sağlayarak ciddi bir yatırım, istihdam ve üretim safhasına geçebileceklerini umuyor ve inanıyorum.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok