POLAT "BİZ AK PARTİDEN AYRILMADIK"

Gelecek Partisi İl Başkanı Polat "Biz Ak Partiden Ayrılmadık"

Ak Partili eski yönetici Gelecek Parti İl Başkanı Abdulbaki Polat:"Biz AK Parti’den ayrılmadık, AK Parti 2002’deki o iyi ilkelerinden ayrıldı"
 
Gelecek Partisi Batman İl Başkanı Abdulbaki Polat, yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye’ye bakışı ile ilgili konuşarak göçün nedenlerini anlattı.
AK Parti’den kopuşla ilgili ise Polat, “Biz AK Parti’den ayrılmadık, AK Parti 2002’deki o iyi ilkelerinden ayrıldı” dedi.
 
“SON 7 YILIMIZ TERSİNE GÖÇE DÖNÜŞTÜ"
 
İl Başkanı Polat, “Kendi ülkemizde sağlıklı yaşam, güvenli bir ortam ve gelecekle ilgili kaygısı olmayan bir nesil istiyoruz. Bu nesli isterken özellikle 2010’da ülkeye döndüğümde, binlerce aile de Türkiye’ye dönüş yaptı. Çünkü kendi ülkemizde AK Parti’nin de iyi dönemlerinde hak, hukuk, özgürlük ve ekonomik refah anlamında ciddi atılımlar gösterildi. Bir düzen vardı ve Avrupa sermayesi Türkiye’ye akıyordu ama maalesef son 7 yılımız tersine bir göçe dönüştü. Benim gibi ülkesine dönen arkadaşlarımdan ki 10 aile döndük. Bunların 9’u tekrar Almanya’ya yerleşti. Bu, son zamanlarda ülkenin içine düştüğü zorluğun, güven ortamının zedelenmesinden kaynaklı bir sebeptir. Bu yatırımcıların çoğu, buradaki yatırımların çoğunu Avrupa’ya götürüp orada iş yapıyorlar. Bu çok acı bir durum.” dedi.
 
“SAVAŞIN İÇİNDE OLMAYAN SAVAŞI BİLEMEZ”
 
Yurt dışından AK Parti’ye yüksek oranda oy gelmesine de değinen Gelecek Partisi Batman İl Başkanı Abdulaki Polat, bunun nedenlerini ise şöyle anlattı: “Sayın Cumhurbaşkanı dini ve dili çok iyi kullanıyor. Özellikle son dönemlerinde muhalefeti şeytanlaştırarak siyaset kurmaya çalışıyor. CHP-HDP ile temas kuran tüm kesimleri şeytanlaştırma politikası kullanarak yanlış kabul ediyor. Avrupa’daki insanlar ise bilgiyi yandaş medyadan alıyor. Kendi memleketlerine dönüp şartların nasıl olduğunu görme şansları da yok. Kısacası savaşın içinde olmayan savaşı bilmez. Çatışmada olmayan çatışmayı bilmez. Avrupa’da daha çok sosyal medya ve televizyon aracılığı ile ülkeyi gözetlemeye çalışıyorlar.”
 
“BİZ AK PARTİ’Yİ DEĞİL, AK PARTİ 2002 İLKELERİNİ TERK ETTİ”
 
Gelecek Partisi’nin yurt dışında yaşayan vatandaşlarla ilgili çalışmalarına da değindi Başkan Polat, “Yurt dışıyla ilgili hem teşkilatlanma hem de Avrupa’da yaşayan vatandaşları doğru bilgilendirme konusunda özellikle Sayın Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu yer yer bize ‘AK Parti’yi neden terk ettiniz?’ sorusunu yanıtlamamızı istiyor. Biz AK Parti’yi terk etmedik, AK Parti 2002’de başladığı ilkeleri terk ettiği için ayrılık oluştu. AK Parti’yi terk eden Sayın Cumhurbaşkanı ve çevresindeki kısır kitledir. Ne AK Parti’nin tabanı ne de bizim gibiler asla alanı terk etmedik. Biz halka hak, hukuk, adalet, özgürlük ve ekonomik refah söylemleriyle mücadeleye girdik. Biz bununla ilgili bir toplantı düzenleyeceğiz detaylar ortaya çıkacak. Bununla ilgili Dış İlişkiler Başkanlığı çatısı altında da bu ay içerisinde toplantı gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler