Rektör Durmuş, Yeni TÜBİTAK'ın Yeni Destek Programlarının Tanıtımı Toplantısına Katıldı

Rektör Durmuş, "Ülkemizin 2023 Yılı Hedefleri Doğrultusunda Yeni TÜBİTAK'ın Yakın Dönemdeki Destek Programlarının Tanıtımı Toplantısı"na Katıldı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda yakın dönemde yürütülmeye başlanacak olan destek programları, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ve diğer üniversite rektörlerinin katılımıyla, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından, TÜBİTAK Feza Gürsey Toplantı Salonu’nda kamuoyuna tanıtıldı.

"Ülkemizin 2023 Yılı Hedefleri Doğrultusunda Yeni TÜBİTAK'ın Yakın Dönemdeki Destek Programlarının Tanıtımı Toplantısı"nda TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü birer konuşma yaptı.

TÜBİTAK'TAN ÜNİVERSİTELERE YENİ DESTEKLER

Toplantıda TÜBİTAK'ın üniversiteler için yeni destek programları, TÜBİTAK Başkanı ve YÖK Genel Kurul Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından açıklandı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ülkemizin Ar-Ge ve yenilik ekosistemi ile ilgili kapsamlı bilgiler verdi ve yeni destekleri tanıttı.

Bu kapsamda tanıtılan desteklerin önemli bir kısmı üniversitelerimiz doğrudan ilgilendirmektedir.

Bilindiği üzere YÖK, geçen yıl bir dizi değerlendirmeden sonra Türkiye'nin 10 asıl ve 5 aday araştırma üniversitesini belirlemiştir. TÜBİTAK bu araştırma üniversitelerimize yönelik yeni destek programlarını başlatacak. Bu program sayesinde araştırma üniversitelerinin araştırma odak alanlarında kapasitelerini daha da geliştirmeleri bekleniyor.

100/2000 YÖK Doktora Burs programında desteklenen bursiyerlerden TÜBİTAK'ın kriterlerini de taşıyor olanlara ilave burslar verilecek. Bu durumun 100/2000 YÖK Doktora Bursu Programı'na olan ilgiyi daha da artıracağı düşünülmektedir.

Program kapsamında tanıtımı yapılan desteklerden bir diğeri de "Sanayi Doktora Programı"dır. Bu program kapsamında sanayinin ihtiyaçlarına yönelik konular üzerine doktoralarını yapacak olanlara burslar verilecektir. Bu program dahilinde doktoralarını tamamlayanların sanayinin Ar-Ge yetkinliği ve teknoloji üretme becerisine önemli katkılar sağlayacağı, hem sanayiyi hem de üniversiteyi yakından tanıma fırsatı yakalayacak bu kişilerin üniversite-sanayi işbirliğinde de anahtar rol oynayacakları öngörülmektedir.

Toplantıda ayrıca, yine üniversitelerimizi yakından ilgilendiren, TÜBİTAK tarafından desteklenen Teknoloji Transfer Ofisleri için yeni dönem desteklerinin nasıl şekilleneceği, Mükemmeliyet Merkezleri Destekleme Programı, bilim insanı destekleme programları (lisans ve lisansüstü burslar), yurtdışı destekleme programları ve diğer destek programları hakkında da ayrıntılı bilgi sunuldu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler