RÖPORTAJ

1 Nisan’da yapılacak olan BATSO seçimlerine kahverengi oy pusulası ile girecek olan Abdulkadir Demir, gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Yüksel Çiftçi'ye seçim analizi ve projeleri hakkında önemli açıklamalar da bulundu.

 

1 Nisan’da yapılacak olan BATSO seçimlerine kahverengi oy pusulası ile girecek olan Abdulkadir Demir, gazetemizin Yazı İşleri Müdürü  Yüksel Çiftçi'ye  seçim analizi ve projeleri hakkında önemli açıklamalar da bulundu.

ÇİFTÇİ : LİSTELERİN SAKLANDIĞI ,BELİRLENEN SÜRE İÇİNDE ASKIDA KALMADIĞI İDDİA EDİLİYOR DOĞRU MU?

DEMİR : Yüksek seçim kurulunun belirlediği şekilde listeler askıda kaldı ve belirlenen süre zarfında askıda kaldı.

Yapılan şikayet üzerine haberimiz olmadan polisler odaya geldi. Polisler listelerin asılı olduğunu tespit edip gittiler Çünkü iddia asılsızdı.

ÇİFTÇİ : ASKIDAN ÜYE DÜŞÜRME SÖZ KONUSU MU? VAR MI? BÖYLE BİR İTMAL

DEMİR : Normalde seçime 3 gün kalana kadar, borç yatırılıp askıdan düşürülebiliyordu. Perşembe günü Yüksek seçim kurulu , Cuma günü askı süresi sona erecektir diye yazılı bir bildirimde bulundu. Bizde hemen aynı gün tüm üyelerimizi SMS ile bilgilendirdik.

ÇİFTÇİ : KENDİLERİNE SMS GELMEDİĞİNİ SÖYLEYEN ÜYELER VAR OLABİLİR Mİ?

DEMİR :  Her yılın ocak ayında düğmeye basma zorunluluğumuz var, düğmeye basıldığı gibi sistem, boru olan ve olmayanları ayırıyor. Bizim bu listelere müdahale şansımız yok. Ne birini ekleyebiliriz. Ne de birini silebiliriz.

Sistemde borcu olan tüm üyelerimize otomatik olarak SMS yolluyoruz. Bir kısmına yollayıp, bir kısmına yollamama gibi bir şansımız yok. SMS’nin kendilerine yollanmadığını iddia eden üyelerimiz, ya telefon numaralarını değiştirmişler, ya da operatörlerinin kapsama alanı dışında kalmışlar Başka türlü SMS’nin

ulaşmaması söz konusu olamaz. Mesaj attığımız halde borcunu ödemeyen üyenin askıda kalmasında bizim ne günahımız olabilir.

ÇİFTÇİ : ADAYLAR BU KONULARA HAKİM DEĞİL Mİ? SİZ GEREKLİ BİLGİLENDİRMELERİ YAPMIYOR MUSUNUZ? NEDEN SİZİ SUÇLUYORLAR?

DEMİR : Çamur at izi kalsın yöntemi ile seçim kazanılmaz. Bilgi sahibi olmadıkları konuları sorsunlar bilgilendirelim. Bilmemek ayıp değil. Bize inanmayabilirler. Bize sormak istemeyebilirler. Çevre illerin oda başkanlarına sorsunlar. Onlara da inanmıyorlarsa. TOBB’un 7/24 açık hattı var, sorabilirler.

ÇİFTÇİ : ABDULKADİR DEMİR MASA ÜSTÜNDEKİ ÇALIŞMALARLA KAZANMA PEŞİNDE DENİYOR. BU İDDAAYA NE DİYORSUNUZ?

DEMİR : Benim çalışma sistemimi biliyorlar. Ben oda da seçim çalışmamı yapmıyorum. Tüm çalışmalarımı petrolümüzdeki ofisimde yapıyorum Buyurun birlikte salona geçelim çalışmalarımızı sizde izleyin. Seçim çalışmalarımızı bu salonda yürütüyoruz. Plan ve programlarımızı akşamdan burada belirleyip gündüzleri de doğrudan ziyaretlere başlıyoruz. Buradaki çalışmalarımızın ciddiyetini ve önemini bildiklerinden , masa üzerinden çalışıyor diyorlar.

ÇİFTÇİ : HABİZBİNİ AŞİRETİNİN YANINIZDA OLMADIĞI İDDİASI VAR.

DEMİR : Önceki seçimde % 80 bile benimle değilken, Bugün % 90’dan fazlası beni destekliyor. Habizbinlileri biz tanıyoruz. Dışarıdan görüldüğü gibi değil. Habizbinlilerin %90 dan fazlası bizimledir.

ÇİFTÇİ : BAŞKAN OLUP GÖREV ALDIKTAN SONRA NELER YAPTINIZ?

 

DEMİR : Gelir gelmez BATSO’yu Akredite oda yaptık.

5.5 Milyon TL ye modern bir bina yaptık.

Bilişim uzmanlarının Türkiye genelinde tüm kurum, kuruluş ve şirketlerin web sitelerinde yaptıkları tarama ve inceleme de Batman Ticaret ve Sanayi Odası’nın web sitesi Türkiye genelinde birinci olmuştur. Ödül ve plaketlerimiz mevcut.

Web sitesi üzerinden üyelerine en çok bilgi ulaştıran sitedir sitemiz. Online işlemlerin en çok yapıldığı site unvanını da elinde bulunduruyor BATSO’nun web sitesi.

Türkiye genelinde akredite oda olarak pozisyon yükselten tek oda BATSO’dur.

Elektronik imzaya TOBB’dan önce geçtik.

Eskiden belge satan oda diye anılıyorduk. Şimdi iddia ediyorum, Türkiye de belgelerden ücret almayan tek oda BATSO’dur.

Başbakanla direkt görüşme yapabilecek sayılı oda başkanlarından biriyim.

Türkiye’de madde bağımlılarına yönelik proje yapan tek oda’yız. Madde bağımlısı 150 kişi bu projemizden faydalanıp normal yaşama geçtiler. Beni gördüklerinde gelip sarılıp teşekkür ediyorlar.

DİKA ile birlikte Batman atıklarından arınıyor projesini geliştirdik.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca kabul onay alan Batman üniversitesinde kurulacak olan teknokente BATSO resmi ortaktır.

Sason çileğini coğrafik işaretler kapsamına aldık.

Daha anlatacak çok projemiz var.

Kısacası yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır.

ÇİFTÇİ : BATSO KASASININ BOŞ OLDUĞU SÖYLENİYOR, VAR MI? AÇIKLAMANIZ ?

DEMİR : Bu doğru değil. Yemedik ve yedirmediğimiz için bazı insanlar bizden uzaklaştı. Şu an odanın hesabında İki Trilyon nakit para mevcut. Bu para birilerinin iştahını kabartıyor. Bize saldırmalarının sebeplerinden biri de bu nakittir.

 

ÇİFTÇİ : SON MESAJLARINIZ ALABİLR MİYİM ?

DEMİR : Demokratik bir ortamda , sağduyunun hakim olduğu bir seçim olmasını temenni ediyorum. Herkese başarılar diliyorum. Hak eden kazansın. Halkımız duyarlıdır, kime oy vereceğini çok biliyor. Halkımız kimin hizmet vereceğine inanıyorsa ona oy versin.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler