ŞAMPİYON PETROLSPOR!

Petrolspor, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

TFF 3. Lig 1. Grupta ilimizi temsil eden Batman Petrolspor, evinde ağırladığı Hendekspor’u 2-1 mağlup ederek bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
 
 
Karşılaşmayı Vali Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, AK Parti İl Başkanı Av. Akif Gür, MHP İl Başkanı Kerem Demir, ASKF Başkanı Mahmut Akyol, Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleriyle yaklaşık 15 bin seyirci izledi.
 
 
ŞAMPİYONLUĞUN MİMARİ VALİ ŞAHİN
 
 
Batman’da Sakarya ekibi Hendekspor’u 2-1’lik skorla mağlup eden Batman Petrolspor, ligin bitimine üç hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
 
Hendekspor’u 2-1 devirerek puanını 68’e çıkaran Petrolspor, Kütahya Belediyespor’un kendi evinde Elazığspor ile berabere kalması sonucuyla ligin bitimine üç hafta kala 11 puan fark ile şampiyon oldu.
 
Batman'a vali olarak atndığı günden, bu güne Batman için her şeyin en iyisini ve en güzelini yapmaya gayret eden Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Petrolspor'un şampiyonluğa ulaşmasında da büyük emek, çaba ve gayretleri oldu. Vali Şahin'in tam ve eksiksiz desteklediği Batman Petrolspor ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek mutlu sona ulaştı..
 
İLK DEVRE BERABERLİKLE TAMAMLANDI
 
Yaklaşık 15 bin taraftarı önünde Sakarya ekibi Hendekspor’u konuk eden lider Batman Petrolspor, müsabakaya adeta geride başladı. Karşılaşmanın henüz 9. dakikasında binlerce rakip taraftarın önünde golü bulan Hendekspor, 1-0 öne geçti. Erken gol stadyumda soğuk duş etkisi yaratırken Petrolspor, geriye düştüğü golün ardından toparlanmaya başladı. Oyun hakimiyetini eline almayı başaran ve sağlı-sollu ataklar geliştiren temsilcimiz 28. dakikada golcü oyuncu Aykut Çift ile 1-1’lik beraberliği yakaladı. Büyük sevinç yaratan bu golün ardından moral bulan ve tempoyu yükselten kırmızı-beyazlı ekip, ilk devrede çok sayıda pozisyon bulmasına rağmen aradığı ikinci golü bir türlü bulamadı.
 
ŞAMPİYONLUK GOLÜ AKIN’DAN GELDİ
 
İkinci devreye de hızlı başlayan Petrolspor, 51. dakikada penaltı kazandı. Nefeslerin tutulduğu anda topun maçına geçen golcümüz oyuncu Aykut Çift, meşin yuvarlağı filelerle buluşturamadı. Kaçan penaltının ardından oyun disiplininden kopmayan Petrolspor, 67. dakikada Akın Akman ile 2-1 öne geçti. Bu golün aynı zamanda Petrolspor’a uzun yıllar sonra şampiyonluğu getiren gol olarak tarihe geçti.
 
Stadyumu bayram yerine çeviren Akın Akman’ın golünün ardından maçın bitiş düdüğüne kadar tribünde taraftarlar, sahada futbolcuların gözü-kulağı Kütahya Belediyespor, Elazığspor karşılaşmasındaydı. Müsabakaya 90. dakikada 1-1’lik eşitliği getiren Kütahya Belediyespor’a bu skor yeterli olmadı ve Petrolspor şampiyonluğunu ilan etti.
 
 
ŞAMPİYONLUK GELDİ TARAFTARLAR SAHAYA İNİP HALAY ÇEKTİ
 
Hendekspor’u 2-1 yenen Petrolspor’da maçın bitiş düdüğüyle birlikte stadyumda bulunan binlerce taraftar, oyun alanına girerek şampiyonluğu kutladı. Bir anda mahşer yerine dönen saha içerisinde futbolculara sarılan taraftarlar büyük sevinç yaşarken, çok sayıda taraftar da göz yaşlarına hakim olamadı. Stadyumdaki müthiş kutlamanın ardından yüzlerce araç şehir merkezinde şampiyonluğu kutladı.
 
 
 
 
Şampiyonluğu bütün Batman halkına armağan ettiklerini belirten Petrolspor Basın sözcüsü Mehmet Emin Çelik; “Çok yorulduk ve başardık. Bu emek 650 bin Batmanlının emeği ve alınteridir. Bu zor yolda Sayın Valimize, taraftarlarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ederiz. Şimdi üst liglere çıkma zamanı. Kalan maçalarımızı kazanıp şampiyon gibi ligi bitireceğiz. Biz büyük bir aileyiz.” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler