“SASON KADERİNE TERK EDİLDİ”

DEVA Partisi Batman İl Başkanlığı teşkilatı, Batman’ın ilçelerinde ziyaretlerine devam ediyor.

Batman’ın Sason ilçesine ziyaret gerçekleştiren DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, şu açıklamalarda bulundu.
 
 
Müjdeci “Sason’daki vatandaşlarımızla samimi bir sohbet gerçekleştirmiş olup Sason ilçemizin sorunlarını yerinde tespit ettik.
 
İlimizin en eski ilçelerinden biri olan Sason ilçemiz gerek tarihi ve doğal alanları, gerekse verimli tarım arazileri bakımından çok büyük bir potansiyeli barındırmasına rağmen, maalesef mevcut iktidar tarafından adeta kaderine terk edilmiş. Çaldığımız her kapıdan, selam verdiğimiz her kişiden adeta bir dokunup bin ah işittik. Birçok esnafımız dükkânlarını kapatmış mevcut olanlar ise kirasını çıkarmakta dahi sorun yaşadığını belirtiyor.
 
İlçemizdeki gençler birer birer batı illerine gitmeye devam ediyor. İlçe nüfusu son 10 yılda neredeyse yüzde 10 azalmış. İlçemizin her yanı tarihi ve doğal güzelliklere sahip.
 
Harekete geçilmesi durumunda bölgemizin en çok turist çeken ilçelerinden birine sahip olabiliriz. Ülke genelinde gıda fiyatlarının bu kadar arttığı bir ortamda, tarım ve hayvancılık açısından da ciddi potansiyel içeren ilçemize hiçbir ciddi destek sağlanmıyor olmasının hiçbir izahı yok. En kısa zamanda ilçemizin turizm potansiyelini artırmak için tarihi ve doğal güzellikleri ziyaret edilebilir seviyeye getirilmeli, İlçemizin kış turizmi açısından bir merkez haline getirmek amacıyla Mereto eteklerinde bir kayak merkezinin kurulması için destek sağlanmalı ve aynı zamanda ilçemize ciddi bir katma değer oluşturacak olan İpek Böcekçiliği, Çilek Yetiştiriciliği ve hayvancılık açısından da desteklerin artırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler