Selahaddin-i Eyyubi Camii ibadete açıldı

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, yaptığı açıklamada, camilerin bir beldenin Müslüman olmasının nişanesi, o yerin tapu senetleri olduğunu söyledi.

Gültepe Mahallesi'nde açılan Selahaddin-i Eyyubi Camiinde salgın tedbirleri eşliğinde kılınan ilk cuma namazında Batman İl Müftüsü Turgut Erhan hutbe irad etti.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılışta konuşan İl Müftü Erhan, Selahaddin-i Eyyubi Camisini açmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Müftü Erhan, cami yapımında emeği ve katkısı olanlara teşekkür etti.

Camilerin Kabe'nin birer şubeleri olduğunu belirten Erhan, "Hep beraber diz dize, omuz omuza, gönül gönüle ve kalp kalbe bu kutsal mekanın açılışında bir araya geldiğimiz için yüce Rabbimize hamd ve şükretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayında Kabe'nin birer şubesi olan bu kutsal mekanı açmanın mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz." dedi.

Camilerin şehrin sembolü olduğunu vurgulayan Erhan konuşmasına şöyle devam etti:

"Camiler insanları bir araya getiren, insanların daima bir olmasını, birlik ve bütünlük içerisinde olmasını öğütleyen dinimizin özellik ve güzelliklerini daima duyduğumuz yerlerdir. Camiler birçok güzelliğin yaşandığı ve inananların gönül gönüle ve kalp kalbe verdiği kutsal mekanlardır. Camiler bir beldenin, bir yörenin ve bir mekanın mümin ve Müslüman olmasının nişanesi adeta o yerin tapu senetleridir. Tevhit inancının bayraktarlığını yapan minareler La İlahe İllallah Muhammed'un Resulullah dercesine göklere doğru açılmış birer tevhit inancının sembolleridir. Bu bakımdan şehrin sembolleri ve tapu senetleri, huzur duyma ve huzura erme, huzura varma yerleri camilerdir."

Müftü Turgut Erhan tarafından yapılan duanın ardından, Batman Selahaddin-i Eyyubi Camii'nin açılışı gerçekleştirildi.

Kadın ve erkekler için taziye evi, Kur'an Kursu, şadırvan ve yeşil alanın bulunduğu Selahaddin-i Eyyubi Camii'nde aynı anda 3 bin 500 kişi namaz kılabilecek.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler