SİLAHLI SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ

BOMBALI SİLAHLI BÜYÜK BİR ÇETE ÇÖKERTİLDİ

Batman'da 'Silahlı Suç Örgütü’üne yapılan baskında el bombaları, bomba düzenekleri, silahlar ve uyuşturucu madde ele geçirildi.
 
Batmanda uyuşturucu başta olmak üzere çeşitli suçlara karıştıkları iddia edilen onlarca kişi gözaltına alındı. ‘Silahlı Suç Örgütü’üne yapılan baskında el bombaları, bomba düzenekleri, silahlar ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Suç örgütüne yapılan baskına ilişkin Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin basın toplantısı gerçekleştirdi. Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ile birlikte kameraların karşısına çıkan Vali Şahin, Batman Emniyetinin önemli bir başarı elde ettiğini söyledi. 
 
 
Batman Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle:  “Batman Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce Uyuşturucu Madde Ticareti yaparak toplum sağlığına ve toplumsal huzura zarar veren ve bu yolla haksız kazanç elde eden şahıslara yönelik başlatılan çalışmalarda M.S.A. / C.A. / R.K. / İ.I. / M.Ş.M. / O.K. / A.S. / N.I. / Ş.G. / E.K. / İ.A. / A.K. isimli şahıslardan oluşan oluşumun TCK 220/3 maddesinde düzenlenen “SİLAHLI SUÇ ÖRGÜTÜ” olduğu anlaşılmış soruşturma genişletilmiştir. Liderliğini M.S.A isimli şüphelinin yaptığı Silahlı Suç Örgütünün Çarşı Mahallesinde kiraladıkları ofise , polis baskınlarına önlem için demir mazgallı kapı ve ofisin içini ve çevresini kayıt altına alan kapalı devre kamera taktırdıkları, çevre illerden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri uyuşturucu madde bağımlılarına sattıkları, uyuşturucu madde satışından dolayı husumet yaşadıkları kişilere karşı bombalı ve silahlı eylemler gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir. Soruşturma sürecinde Silahlı Suç Örgütünün; ‘Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama (TCK-188), El Yapımı Bomba Kullanmak süetiyle Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması (TCK-170), Yağma (TCK-148), 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Tehlikeli Maddelerin İzinsiz Olarak Bulundurulması veya El Değiştirmesi (TCK-174), Kasten Yaralama (TCK-86), Tehdit (TCK-106), Ateşli Silah Kullanmak Suretiyle Mala Zarar Verme (TCK-151), Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma (TCK-106), suçları’nı işledikleri tespit edilmiştir” denildi.
 
 
BOMBALAR, SİLAHLAR, UYUŞTURUCU MADDELER
 
Soruşturma sürecinde örgütün 29 olaya karıştığı tespit edildiği belirtildi. Suç Örgütü Lideri ve üyeleri ile örgüte üye olmamak ile birlikte örgüte yardım ve yataklık yapan toplam 23 şüpheliden 7’sinin halen cezaevinde olduğu, 16 şüphelinin yakalanması için şüphelilere ait ikamet ve işyerlerine yönelik eş zamanlı operasyon düzenlenmiş aralarında örgüt lideri M.S.A nın ve örgüt yöneticilerinin de olduğu 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma sürecinde ve operasyonda şüphelilere ait ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda; 3 Adet Parça Tesirli El Yapımı Bomba, Çok Sayıda El Yapımı Patlayıcı Yapımında Kullanılan Elektronik Devre ve Devre Elemanları, El Yapımı Bomba yapımında kullanılan 2 Kg 731 Gr ağırlığında kahve renkli iri ve ufak taneli ‘ANFO’ diye tabir edilen madde, El yapımı bomba yapımında kullanıldığı değerlendirilen toplam ağırlığı 312.6 gr olan 25 adet torpil, El yapımı bomba yapımında kullanıldığı değerlendirilen 212.1 gr ağırlığında gri renkli toz madde, El yapımı bomba yapımında kullanıldığı değerlendirilen granül halde toplam ağırlığı 319.5 gr gelen beyaz renkli ufak tanecikli kimyevi gübre olduğu değerlendirilen madde, 13 Adet Ruhsatsız Tabanca, 129 Adet Mermi, 2 Adet Balta,2 Adet Pala,1 Adet ucuna neşter ve çivi takılmış sopa, Fişek olarak tabir edilen satışa hazır vaziyette 72 parça metamfetamin maddesi, 9 parça sentetik kannobinoid maddesi, 3 parça esrar maddesi, 77 Adet Uyuşturucu Hap, 4 Adet uyuşturucu madde tartımında kullanılan Hassas Terazi ele geçirildi.
 
MÜCADELEYE DEVAM…
 
Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi, Narkotik ve diğer birimlerin yaptığı çalışmaların devam edeceği belirtildi. Yapılan açıklamada “Uyuşturucu-uyarıcı madde ticareti yapan, nakleden, bu suçları işleyerek ekonomik ve haksız kazanç elde eden, çocuklarımızı ve gençlerimizi zehirlemeye ve hayattan koparmaya çalışan suç örgütleri, örgüt üyeleri, sokak satıcıları, maddeleri temin eden, nakleden veya bu suça her ne sebeple olursa olsun iştirak eden şüphelilerle mücadelemiz devam edecektir” denildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler