Tamirciler Dertli

Emeğinin karşılığını alamayan tamir ustası pahalılıktan şikayetçi

Batman merkez Çarşı Mahallesi 1’inci Caddede yıllardır ev aletlerinin tamirini yaparak ailesinin geçimini sağlayan dört çocuk babası Durmaz, tamir işine her geçen gün ilginin azaldığını belirtti.

video

Eskisi gibi tamir işinin olmadığını, bu nedenle iş yerinde endüstriyel mutfak malzemeleri olan çay semaverleri, çay kazanları, tost makinesi, döner makinesi, fritöz ve bunlarla ilgili yedek parçaları sattığını ifade eden Durmaz, sattığı ürünü bir daha aynı fiyata alamadığını kaydetti.

Salgın sürecinde ürünlerde ciddi anlamda fiyat artışının yaşandığını dile getiren Durmaz, yetkililerden fahiş fiyat artışlarının önüne geçmesini istedi.

Emeğinin karşılığını alamayan tamir ustası pahalılıktan şikayetçi

Bulunduğu caddenin trafiğe kapatılmasından sonra insan akışının düştüğünü, bununda işlerini olumsuz etkilediğini vurgulayan Durmaz, caddenin trafiğe açılmasını talep etti.

“Yüksekokul mezunuyum”

20 senedir elektronik ev aletlerini tamir ettiğini söyleyen Durmaz, “Yaklaşık 30 senedir esnaflık yapıyorum. Daha önce başka işlerde çalıştım ama 20 senedir tamir işi ile uğraşıyorum. Yüksekokul elektronik bölümü mezunuyum. Burada elektrikli ev aletlerini tamir ediyorum. Tamirin yanında küçük ev aletlerinin yedek parçalarını ve endüstriyel mutfak malzemelerini satıyorum. Malzemelerimiz çay semaverleri, çay kazanlar, tost makinesi, döner makinesi, fritöz ve bunlarla ilgili yedek parçalarını satıyoruz. Yalnız ağırlıklı işimiz tamirdir.” ifadelerini kullandı.

Emeğinin karşılığını alamayan tamir ustası pahalılıktan şikayetçi

“Yeni ürün fiyatları bayağı yükselmiş durumda”

İşlerinin giderek düştüğünü ve sattıkları ürünü yerine koymada sıkıntı yaşadıklarını belirten Durmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şu anda işlerimiz iyi desek yalan olur ama yine de çok şükür. Şu anda sattığımız parçaları yerine koyamıyoruz. Yeni ürün fiyatları bayağı yükselmiş durumda. 20 liraya sattığımız ürünü 20 liraya bile bazen geri alamıyoruz. Zarar etmekle beraber emeğimizde boşa gidiyor. Son zamanlarda elektrik faturaları da kat kat arttı. Ev faturam önceleri 150-200 lira gelirken şu anda ise 500-600 lira arasında geliyor.”

Emeğinin karşılığını alamayan tamir ustası pahalılıktan şikayetçi

“Eskiden emeğimizin karşılığını alıyorduk”

Eskiden kâr oranlarının yüksek ve işlerinin çok iyi olduğunu ifade eden Durmaz, “Eskiden emeğimizin karşılığını alıyorduk. Şu anda kazancımız kalmadı. Şu ana kadar ne kazanmışsak eskiden kazandıklarımızdır. Buradan kazandıklarımla 4 çocuğumu okuttum. 3 çocuğum liseyi, bir tanesi de üniversiteyi bitirdi ve hiçbiri çalışmıyor. Piyasada iş yok. Şu anda KPSS’ye çalışıyorlar. Arada bazen yanıma gelip bana yardım ediyorlar.” diye konuştu.

Son olarak Durmaz, bulunduğu caddenin trafiğe tekrar açılmasını ve burada bulunan esnafın işlerinin açılması içinse resmi bir kurumun taşınmasını talep ettiklerini belirtti.

Etiketler : ,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler